"Koka-kola" lansirala svoje prvo ALKOHOLNO PIĆE - evo kako izgleda

Autor: Tanjug

Razonoda

28.05.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Koka-kola" je danas u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće, sa ukusom limuna, u pokušaju da osvoji nova tržišta i potrošače.

RepublikaFoto: pixabay.com

Američki gigant u proizvodnji pića u prodaju je danas pustio tri vrste penušavog pića sa ukusom limuna, sa tri do osam procenta alkohola, prenosi "Bi-Bi-Si".

Novi proizvod, koji je "Kola-kola" opisala kao "jedinstven" u svojoj 125-godišnjoj istoriji, namenjen je rastućem tržištu mladih - pogotovu ženskog pola. "Koka-kola", kako navodi, ne planira da novo piće predstavi na tržištima izvan Japana.

U skladu sa tradicijom ove kompanije, recept je strogo čuvana tajna, ali je novo piće pravljeno po modelu popularnih japanskih pića "Ču-Hi" - mešavine lokalnog alkohola i raznih voćnih ukusa.

Inače, japansko piće "Ču-Hi" na tržištu je svojevremeno predstavljeno kao alternativa za pivo, pokazavši se posebno popularnim među pripadnicama ženskog pola. Japanske kompanije kao što su "Suntori", "Asahi" i "Kirin", trenutno dominiraju u proizvodnji konzervi pića "Ču-Hi", čiji su najpopularniji ukusi snažni citrusi poput grejpfruta ili limuna.

Osvežavajuća pića s niskim procentom alkohola ("alkopop") postala su popularna u Evropi i Britaniji 1990-ih godina, ali su izazvala i polemiku, jer su mnogi bili zabrinuti da bi takva pića mogla da ohrabre mlade da piju više alkohola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading