OTKRIVENA MISTERIOZNA SILA U SVEMIRU!

Autor: Republika

Razonoda

24.05.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa naučnika koja proučava misterioznu silu, odnosno, tamnu energiju, kaže da bi vanzemaljski život mogao da postoji u drugim univerzumima i to na osnovu najnovijeg otkrića!

RepublikaFoto: pixabay.com
Istina je tamo negde

Istraživači Univerziteta Durham tvrde da se nebeska tela formiraju čak i kada univerzum ima 100 puta više tamne energije od našeg, a do nedavno su bili ubeđeni da je to nemoguće.

Zvezda u univerzumu se formiraju kada dođe do bitke između privlačenja gravitacije i odbijanja tamne energije.

– Otkrili smo u našim kompjuterskim simulacijama da univerzumi sa mnogo više tamne energije od našeg mogu oformiti zvezde. Zašto onda tako mala količina tamne energije postoji u našem univerzumu? - pita se on.

Dodao je i da bi naučnici trebalo da tragaju za novim zakonima fizike kako bi objasnili ovu neobičnu odliku našeg univerzuma. Istraživanje je objavljeno u dva rada u žurnalu “Monthly Notices of the Royal Astronomical Society”.

Naširoko prihvaćena teorija govori da je naš univerzum nastao nakon velikog praska koji je uzrokovao njegovo brzo širenje. Neki ukazuju da to znači da se univerzum u nekim područjima i dalje širi i da će nastaviti da raste beskonačno. Time stvara neograničeni broj drugih univerzuma sa planetama poput Zemlje, društvima i čak pojedincima koji odgovoraju nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading