NAJVEĆA TAJNA O NLO U SRBIJI: Vanzemaljci ubili našeg pilota!

Autor: Republika

Razonoda

18.04.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmisteriozniji slučaj jugoslovenske avijacije dogodio se pre skoro 40 godina, a veći deo javnosti i dalje nije upoznat sa detaljima na noćnom letu Zagreb - Beograd - Titograd, odnosno današnje Podgorice. Ono što ovaj let hrvatske aviokompanije "Pan adria" od 16.08.1977. godine, razlikuje od svih ostalih, jeste tajanstvena nebeska pratnja u obliku neidentifikovane, užarene, crvene svetlosti koja je uslovila reakciju tadašnjeg vojnog vrha, obaranje "miga 21" i smrt jednog pilota!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Svedočanastva o tajanstvenom NLO dalo je desetak svedoka, uključujući radariste, kontrolore leta, civilne i vojne pilote...

Za slučaj je pre skoro 20 godina saznao istraživački novinar Đulijano Marinković, a svoja otkrića on je objavio nedavno. Koliko je ovaj događaj bio važan, najbolje oslikava podatak da je mogao odložiti turneju ka Kini, Severnoj Koreji i Rusiji doživotnom predsedniku Socijalističke federativne republike Jugoslavije Josipu Brozu Titu.

Kazivanja o avionu u kome se nalazi 50-ak putnika, sa leve strane praćenih užerenom kuglom, koja u blizini surčinskog aerodroma stoji tako da se vidi i golim okom, ali i očitava na najmodernijim instrumentima u Kontroli leta; zatim intervenciju četiri "miga", od kojih su dva oborena zajedno sa jednim pilotom; kao i potpisivanje ugovora o tajnosti; u potpunosti nadmašuje i najbolje moguće naučno-fantastične filmove.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Reč je o najfascinantnijem slučaju do kog sam imao prilike da dođem na našim prostorima. Priču o incidentu iz 70-ih, kada je jedan civilni avion na celom njegovom putu pratilo neobično svetlo i događala se cela jedna interakcija, čuo sam 1996. godine, a potvrdili su je profesor i tadašnji šef tehnike u "Pan adrii" Borivoje Galović, koji je pričao na fakultetu budućim pilotima, pilot Dobrisav Džeba, kopilot Milenko Bajtolić, mehaničar leta Stanko Naletilić... Ona ima elemente prvoklasnog i svetskog slučaja, za koji zapadni istraživači skoro i da ne znaju, a to su su radarska i optička detekcija sa zemlje i neba, od vojne mreže VOJ, od oblasne kontrole Beograd, vojnu intervenciju i dizanje "migova" i zapovest o obaranju NLO - objasnio je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading