Potražnja za egzorcistima u Vatikanu se UTROSTRUČILA!

Autor: Republika

Razonoda

13.04.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u Italiji svake godine, po nekim procenama, 500.000 ljudi potraži pomoć egzorcista.

RepublikaFoto: pixabay.com

I irski najpoznatiji isterivač nečastivog, katolički sveštenik Patrik Kollins tvrdi da je došlo do "dramatičnog porasta demonskih aktivnosti" na tom ostrvu. Potražnja za njegovim umećem je proteklih godina porasla, izjavio je on za list The Irish Post.

I iz Vatikana se tvrdi kako se od početka ovoga veka broj molbi za izbavljenjem od nečastivog – utrostručio, prenosi Dojče Vele. Zato se od 16. do 21. aprila na univerzitetu Regina Apostlolorum u Rimu opet održava kurs za egzorciste.

Služba za odnose sa javnošću Vatikana podseća kako je taj kurs namenjen isključivo sveštenicima koji žele da obnove svoje znanje o isterivanju đavola.  

Pedro Barajon, profesor na Regina Apostolarum, je informativnoj službi Vatikana izjavio kako je ovaj kurs organizovan po želji sveštenika koji se ne osećaju dovoljno pripremljeni za isterivanje đavola.

- Svet egzorcizma nije jednostavan - kaže sveštenik konzervativnog reda Legionari Kristovi. Katolička teologija je, prema njegovom mišljenju, zanemarila taj svoj zadatak jer ne izgleda da je "na nivou racionalnog sveta današnjice."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading