U SVEMIR NA ODMOR! Najskuplji pogled iz hotelske sobe udara pravo na planetu Zemlju!

Autor:

Razonoda

06.04.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi luksuzni "svemirski hotel" trebalo bi da se nađe u orbiti za okruglo četiri godine. Krenite da skupljate pare, možda i skrpite 9,5 miliona dolara za najjači pogled iz hotelske sobe!

RepublikaFoto: pixabay.com
Iz hotela ćete imati pogled na Zemlju, a ceo put ćete okusiti u bezgravitacionom stanju

Kalifornijska firma je najavila izgradnju hotela u svemiru gde ćete moći za tričavih 9, 5 miliona dolara da provedete 12 dana u luksuznom hotelu. Između ostalog, moći ćete da okusite sve čari svemira, od zapaljujućeg pogleda na Zemlju, testiranja ravnoteže, pa sve do gledanja u oko 16 izlazaka i zalazaka sunca na dan, pa gde ćete više?

Svemirski hotel će biti u orbiti u roku od četiri godine, ali će prvi putnici moći da uđu u njega za 5 godina. 

Projekat je najavljen juče na samitu Space 2.0 u Kaliforniji, gde je i predstavljen hotel nazvan "Aurora Station". Hotel će u jednom trenutku imati šest ljudi - četiri putnika koji su platili veličanstveno putovanje i dve posade. Firma koja je došla na ovu genijalnu ideju je "Orion Span", čiji je osnivač Frank Bunger, sada direktor, izjavio da ovim hotelom želi da približi svemir svima, verovatno misleći na "sve" sa dubljim džepom.

Svemirska stanica će biti veličine prosečnog privatnog mlaznjaka (bez krila), dimenzija 13,3  metara dužine i 4, 3 metara širine imaće zapreminu pod pritiskom od 160 metara kubnih.

Hotel Aurora pružeće pun komfor i usluge kao što su - restoran, bar, recepcija otvorena 24 časa, poslovni centar, perionica i klima. Za razliku od većine hotela, gosti će živeti u bezgravitacionim uslovima tokom trajanja putovanja.

Ovo nije prvi pokušaj komercijalizacije svemirskih putovanja. U decembru 2017. godine Rusija je izjavila da želi da dočeka svemirske turiste do 2022. godine. Planirano je da ovaj projekat bude daleko skuplji od misije Aurora, a turisti bi platili paprenih 40 miliona dolara za boravak od jedne do dve nedelje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading