OPA, BATO! Koka-kola pravi PRVO ALKOHOLNO PIĆE!

Autor: Republika

Razonoda

07.03.2018

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki gigant "Koka-Kola" otvara novo poglavlje u svojoj istoriji i započinje proizvodnju svog prvog alkoholnog pića u 130 godina postojanja kompanije, izveštava ''Biznis insajder''.

RepublikaFoto: pixabay.com
Koka kola pravi alkoholno piće

Firma trenutno eksperimentiše s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. ''ču -hija'', aromatizovane gazirane vode pomešane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim šoču.

Horhe Gardunjo, predsednik ''Koka-Kole'' u Japanu, objašnjava da je to konzervirano piće koje sadrži alkohol. Tradicionalno se proizvodi s destilovanim pićem šoču i gaziranom vodom s dodatkom neke arome.

- Nismo još eksperimentisali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primer načina na koji nastavljamo da istražujemo mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje - istakao je Gardunjo u intervjuu objavljenom na veb-stranici kompanije.

''Ču-hi'' uobičajeno sadrži između tri i osam odsto alkohola i smatra se alternativom piva i posebno je popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj "Koka-Kolin" proizvod namenjen isključivo za japansko tržište, vrlo se verovatno neće globalno proširiti zbog ''jedinstvenih i specifičnih'' karakteristika japanskog tržišta.

- ''Koka-Kola'' je uvek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj potez je skroman eksperiment za specifično područje našeg tržišta - dodao je Gardunjo.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading