ZBOG JEDNOG POGREŠNOG KORAKA MORA U ZATVOR! Studentkinja na aerodromu nije mogla da SKINE KAIŠ, pa napravila gest koji joj je uništio život

Autor:

Razonoda

03.10.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviše joj je presela ideja da tokom tranzita poseti grad za koji je verovala da je atraktivan i lep

ZBOG JEDNOG POGREŠNOG KORAKA MORA U ZATVOR! Studentkinja na aerodromu nije mogla da SKINE KAIŠ, pa napravila gest koji joj je uništio život

Foto: pixabay.com

Američka studentkinja Elizabeta Polanko de los Santos (21) moraće na godinu dana u zatvor zbog jednog jedinog pogrešnog poteza na aerodromu u Dubaiju.

Studentkinju iz Njujorka osudili su Ujedinjeni Arapski Emirati zbog navodnog “napada i vređanja” službenika obezbeđenja na aerodromu tokom presedanja leta.

Elizabeti se najveći maler u životu dogodio još početkom leta, zbog čega je tri meseca provela zarobljena u Dubaiju, a sada mora i u zatvor.

Suosnivačica sajta “Detainded in Dubai” (pokrenut zbog prikupljanja pomoći Elizabeti) Rada Stirling izjavila je da je jedini Elizabetin cilj bio da joj Dubai bude tranzitna opcija do kuće, a u međuvremenu je iz bizarnog razloga izgubila već 50.000 dolara na troškove boravka i na advokate.

Šta je to Elizabeta pogrešno uradila?

Ona je 14. jula bila na odmoru u Istanbulu a povratak je trebalo da bude preko Pariza do Njujorka.

 

 

Tada je napravila stravičnu grešku jer je odlučila da umesto u Pariz, koga je nekoliko puta obilazila ode u Dubai, poseti ga tokom dana i tada odleti za Njujork.

- Mislili smo da će to biti moderniji i futuristički grad, ali smo se potpuno prevarili - rekla je Los Santos.

Dok je sa majkom prolazila kroz kontrolu, Elizabeti su službenici rekli da mora da skine steznik za struk koji je imala na sebi usled nedavne operacije.

Odveli su je u privatnu sobu gde su je službenice razgolitile i tada su videle ožiljke na struku. Kada ih je zamolila da joj pomognu da ponovo navuče steznik jer nije mogla sama, one su je odbile.

Elizabetu je sve jako bolelo i pozvala je majku da joj pomogne ali je čuvarka stajala na vratima ne dozvoljavajući joj da prođe. Ona ju je, kako je rekla, samo blago gurnula kako bi, uplakana došla do majke.

Taj dodir, običan kontakt sa službenicom ona je protumačila kao napad na nju i devojka je prvo zadržana na aerodromu, a onda je otpočela tromesečna agonija koja je okončana presudom da mora u zatvor.

“Elizabeta je u očajnom stanju i pod neverovatnim je stresom. Sve to utiče na njeno fizičko i mentalno zdravlje. Narušiće joj celokupni život”, napisala je Rada Stirling na sajtu Detained in Dubai, prenosi New York Post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading