SUŠI ZAMENILI SARMA I VINJAK: Otvorena srpska kafana usred Japana!

Autor:

Razonoda

28.02.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kumiko i Tomojuki Hojo su bračni par koji drži bar u Jokohami u Japanu. To ne bi bilo ništa neobično da se njihov objekat ne zove Nemanja i da se u njemu ne služi srpska hrana.

RepublikaFoto: twitter.com/extrapopustirs
Dobrodošli u Japan!

Na ideju su došli 2013. godine, inspirisani srpskim violinistom Nemanjom Radulovićem, kojeg su upoznali pet godina ranije.

- Kada smo otvarali odlučili smo da ga nazovemo po našem prijatelju, sjajnom violinisti, Nemanji Raduloviću. Ja sam njegov veliki fan i već deset godina idem na njegove koncerte širom sveta. Nemanja nas poznaje veoma dobro. Još ranije mi je govorio o srpskom duhu i to me je veoma impresioniralo - priča Kumiko za B92.

Tada je počelo i njihovo interesovanje za Srbiju koja je sada već njihova redovna destinacija. Osim što uči srpski jezik, Kumiko pohađa i kurs kulinarstva na kom uči da sprema srpska jela.

- Bila sam u Srbiji nekoliko puta imam sjajna iskustva i zaista volim srpsku kulturu, običaje, hranu i ljude - nastavlja Kumiko.

RepublikaFoto: instagram.com/tanja.cookamigustam

U njihovom baru gosti mogu da probaju rakiju, ali i srpska jela koja Kumiko sama sprema.

- Spremam neka srpska jela ne svaki dan, ali ponekad da. Recimo, ajvar, pljeskavicu, pogaču, riblju čorbu, sarme, punjene paprike i palačinke. Naši gosti Japanci zaista vole srpsku hranu, rakiju takođe.

Međutim, priznaje da, osim što malo toga znaju o Srbiji, Japanci imaju predrasude o našoj zemlji.

- Uglavnom ni ne znaju gde je Srbija na mapi. Često me pitaju: 'Može li se tamo bez posebnih viza' i 'Da li je Srbija bezbedna za Japance'. Neki misle da je Srbija još uvek opasna. Ja iskreno smatram da je Beograd bezbedniji od Pariza i Londona i jako prijatan za putovanje - dodaje ova Japanka.

U Srbiji ima dosta prijatelja i za njih samo reči hvale.

- To su zaista divni ljudi i veoma ljubazni prema meni. Znam da je teško ostvariti platu za normalan život u Sribji. Međutim, veoma su srdačni, umeju da uživaju u životu i imaju bogato srce. Veoma im se divim i želim da svoje mišljenje podelim sa ljudima koji ne poznaju Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading