BIZARNO: Ukrao PRST statue vojnika!

Autor: N1

Razonoda

20.02.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Majkl Roana (24) otkinuo je prst statue kineskog vojnika od terakote.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vojska terakote

Agencija Sinhua je prenela da je Majkl Roana (24) učestvovao na zabavi 21. decembra u Frenklinovom institutu i da je tada dospeo u prostorije specijalne izložbe "Ratnici od terakote prvog cara". Uhapšen je u petak.

Federalni istražni biro (FBI) je naveo da se Roana šetao među eksponatima, da bi se na kraju popeo na platformu s statuom Konjanika i slikao se, nakon čega je odlomio prst sa desne ruke ratnika i otišao s njim.

Muzejsko osoblje je nestanak prsta primetilo 8. januara, a agenti FBI su ubrzo pronašli Roanu, koji je priznao šta je učinio.

On je optužen za krađu vrednog umetničkog dela iz muzeja, skrivanje vrednog umetničkog dela ukradenog iz muzeja i prevoz ukradene robe preko državne granice.

Kina je zatražila "oštru kaznu" za Roanu, preneo je BBC.

Portparolka muzeja je rekla da će statua biti popravljena kao i da firma zadužena za obezbeđenje nije radila po proceduri u noći krađe, navela je Sinhua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading