NAJOPASNIJU PLAŽU NA SVETU nećete ni poželeti da posetite

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

03.02.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nego što rezervišete naredno putovanje dobro se raspitajte o plažama. Neke plaže znaju da budu opasne koliko i lepe.

RepublikaFoto: pixabay.com
Frajzerovo ostrvo

Frejzerovo ostrvo, smešteno na jugoistočnoj obali Australije, krije najopasniju plažu na svetu. Ostrvo su tokom 5.000 godina naseljavali ljudi, ali je jako opasno da se tamo ide. 

Smrtonosnu plažu zapravo treba izbegavati. Opasno područje obleću helikopteri u slučaju da treba pružiti pomoć nekom od posetilaca. Lekove je gotovo nemoguće naći na celom ostrvu, ali to nije ono najgore. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Omiljena plaža velikih belih ajkula...

Pre svega, ostrvo je omiljeno mesto velikih belih ajkula, a osim što, samim tim, postoji mogućnost da vas napadne ajkula, nisu retki ni napadi dinga, australijskog divljeg psa. 

Postoji opasnost i od meduza, što bi zahtevalo i medicinsku pomoć koje na ostrvu nema. Kupanje u okeanu samo po sebi ume da bude smrtonosno zbog morskih struja. Osim što nema čuvara, čak ne postoje ni table ili zastavice koje naznačavaju da se zalazi u opasno područje. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Dingo

Okolna područja prekrivena su peskom, pa mnogi turisti ni ne znaju da se ispod nekih nalaze i jezera, što ih može dovesti u još jednu nevolju. Svake godine se zabeleži više nesreća, pa ni vožnja kroz pesak nije bezbedna. 

Ostrvo je 1992. godine stavljeno na Uneskovu listu Svetske kulturne i prirodne baštine. Pod zaštitom je vlade Australije, koja ga je proglasila nacionalnim parkom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading