UMRO "NAJPRLJAVIJI ČOVEK NA SVETU"! Decenijama nije znao za vodu i sapun, a smrt je nastupila nakon što su ga naterali da se okupa!

Autor:

Razonoda

25.10.2022

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amou Hadži je umro nedugo nakon što su ga lokalci naterali da se okupa.

UMRO "NAJPRLJAVIJI ČOVEK NA SVETU"! Decenijama nije znao za vodu i sapun, a smrt je nastupila nakon što su ga naterali da se okupa!

Foto: www.profimedia.rs

Iranac koji je držao neslavnu titulu "najprljavijeg čoveka na svetu" pošto se decenijama nije tuširao preminuo je u 94. godini, preneli su tamošnji lokalni mediji. 

Amou Hadži, koji se nije kupao više od pola veka, preminuo je u nedelju u selu Dejgah u Iranu, javila je novinska agencija IRNA. U žižu javnosti je došao kada je odlučio da izbegne tuširanje zbog straha da će mu to skratiti život i doneti bolesti. Ta navika trajala je duže od 60 godina, zbog čega je postao planetarno popularna ličnost.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Amou Hadži

Još bizarniji podatak je bila njegova ishrana, koja se uglavnom sastojala od crkotina koje nađe na putu, dok je vodu uzimao tamo gde naleti na nju, uglavnom iz bara na ulici. Kao pušač, kada bi ostao bez cigareta, umesto duvana jednostavo je u svoju lulu stavljao životinjski izmet.

Gardarobu je pronalazio u kantama za đubre, dok je šišanje i brijanje obavljao takođe sam i to na ne baš konvencionalan način. Naime, nije koristio makaze, već je to činio otvorenim plamenom, spaljujući dlake do željene dužine vlasi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Amou Hadži

Tu odluku je poštovao sve do pre nekoliko meseci, kada su ga seljani odveli u kupatilo da se opere, rekao je lokalni zvaničnik iranskim državnim medijima.

Hadži je veći deo svog života proveo u selu Dejgah u provinciji Fars u južnom Iranu. Zabrinuti meštani sagradili su mu otvorenu zidanu kolibu u kojoj će živeti nakon što su videli da spava u rupi u zemlji.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Amou Hadži

O njegovom životu 2013. snimljen je kratki dokumentarni film pod nazivom „Čudan život Amoua Hadžija“.

Jedan od prethodnih rekordera po najdužem vremenu između pranja bio je Kajlaš Sing, 67-godišnjak iz Indije. Gospodin Sing je tvrdio da se nije tuširao 39 godina. Ali sa preko 60 godina bez kupanja, ako je tvrdnja gospodina Hadžija tačna, on je ipak bio rekorder.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zemunka

25.10.2022 14:03

Nije umro najprljaviji čovek na svetu, umro je čovek koji je živeo drugačije od nas. Stvarno najprljaviji "ljudi" vladaju svetom. Od njihove prljavštine nema života