OTKRIVENA TAJNA POMFRITA IZ MEKA: Ovako se priprema krompir u čuvenom restoranu brze hrane (VIDEO)

Autor:

Razonoda

16.06.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko ne voli, makar s vremena na vreme, sebe da časti porcijom brze (ali ne baš potpuno zdrave) hrane? Hamburger po želji, gazirani napitak i – neizbežni pomfrit! Sada je razotkrivena tajna ovih istovremeno mekih, a hrskavih krompirića.

OTKRIVENA TAJNA POMFRITA IZ MEKA: Ovako se priprema krompir u čuvenom restoranu brze hrane (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Bivši član ekipe “Mythbusters” Grant Imahara posetio je fabriku Mekdonaldsa u Ajdahu da bi nam svimas razotkrio kako se pravi njihov najpopularniji proizvod – pomfrit. Postoji nekoliko faza pravljenja pomfrita, pa se tako krompir nakon branja guli, blanšira i reže pomoću vodenog topa tako što se pod pritiskom ispaljuje kroz mašinu za sečenje brzinom od 100 kilometara na sat.

- Hvala Bogu, pravi se od krompira. To je dobar početak - komentarisao je Imahara i otkrio još 18 sastojaka koji se stavljaju u svima omiljeni prilog.

Celokupan proces pripreme krompira je krajnje prost. Na samom početku on se ljušti i seče na potreban oblik. Nakon toga se potapa u dekstrozu (prirodan šećer) kako bi zadržao zlatnu boju, pre nego što se tretira dinatrijum pirofosfatom koji sprečava krompir da posivi na putu do restorana brze hrane.

Nakon što proces pripreme završi, krompirići se zamrzavaju. Među ostalim sastojacima koji se koriste su različita ulja, poboljšavači ukusa i boje, kao i sredstva protiv pucanja, prenosi Telegraf.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading