ZASTRAŠUJUĆI PODACI ZA ČOVEČANSTVO: Pronađena MUMIJA IZ 16 VEKA, bolovala od hepatitisa B!

Autor:

Razonoda

09.01.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mumificirano telo deteta koje je pronađeno u crkvi svetog Dominika, prvo je upućivalo na to da je dete preminulo usled velikih boginja. Međutim, naučnici su sada došli do konačnog saznanja i otkrili da je devojčica bolovala od hepatitisa B.

Foto: youtube.com/ Top News
Mumija je bila zaražena hepatitisom B

Naime, nakon istraživanja zaključeno je da je dete bolovalo od hepatitisa B, što je pokazalo da čovečanstvo već vekovima pati od ove bolesti, piše Daily Mail, a prenosi 24sata.hr.

Prema DNK analizi mumificiranog tela iz 16. veka, naučnici su uspeli da pronađu stari oblik hepatitisa. Veruju kako bi ovaj pronalazak mogao da pridonese boljim saznanjima o poreklu bolesti koja ubije 1, 5 miliona ljudi godišnje. 

Naučnici iz prve nisu uključivali DNK analizu pa je sve upućivalo na velike boginje. Međutim, hepatitis je takav da zaražena osoba može da dobije jak osip, koji liči na boginje. 

Hepatitis B je zarazna  bolest koja može da traje nekoliko nedelja, ali može biti i hronična, doživotna infekcija jetre. Projenjuje se da je u svetu zaraženo preko 350 miliona ljudi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading