(VIDEO) GUTAČ MAČEVA POKUŠAO DA OBORI GINISOV REKORD, ALI...

Autor: blic.rs, Republika

Razonoda

04.01.2018

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac Franc Huberc, koji nastupa kao gutač mačeva od 2012. godine, prvi je čovek na svetu koji je uradio 20 sklekova s mačem u grlu, potvrdila je agencija Ginisovi svetski rekordi na početku nove godine, koja je za 36-godišnjaka počela mnogo bolje nego što se prethodna završila.

RepublikaFoto: facebook.com/Franz Huber
Ima nesvakidašnji hobi: Franc Huber

On je početkom decembra na Bavarskoj televiziji pokušao da proguta 20 mačeva i istovremeno žonglira sa tri lopte, ali nakon što su mu se prva tri mača našla u ždrelu, primetio je da nešto nije u redu. Budući da je sve snimala kamera, rešio je da nastavi.

- Zanemario sam osnovno pravilo da ništa ne treba raditi na silu. Previše sam se usredsredio na žongliranje, a premalo na gutanje - objasnio je on.

Veština gutanja mačeva je u kontrolisanju refleksa gutanja i nagona za povraćanje.

Huber je osetio da mu je bodež dospeo u želudac i da mu je jednjak povređen. Nakon što je izvukao mač, glas mu je zvučao "kao limena kutija".

Televizijska ekipa je prekinula snimanje i hitno je prevezen u bolnicu u Minhenu. Intubirali su ga da se ne bi ugušio.

Iz anestezije se probudio na odeljenju intenzivne nege. Vrat mu je bio veoma otečen i od tada je bolnici, a krajem ove nedelje trebalo bi da bude otpušten.

- Nismo ga pozvali da obara rekorde već smo prihvatili njegov predlog da pred kamerama ponovi tačku koju je već nekoliko puta izvodio - saopštila je predstavnica Bavarske televizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading