NAZDRAVLJANJE SA VODOM U ČAŠI JE VEOMA OPASNO: Veruje se da ova praksa navlači tešku nesreću

Autor:

Razonoda

24.04.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se nalazite u društvu, sigurno ste nekad podigli čašu i nazdravili sa svima. Ali ono što je veoma bitno, jeste koje se piće tad nalazilo u čaši?

NAZDRAVLJANJE SA VODOM U ČAŠI JE VEOMA OPASNO: Veruje se da ova praksa navlači tešku nesreću

Foto: pexels.com

Prema sujeverju bolje je da nazdravite čak i praznom čašom, nego sa vodom

Kako se veruje, tada želite gostu a i sebi nesreću, i time je privlačite. Ovo datira od iz doba starih Grka, a nastavilo se i do dan danas.

Grčka mitologija ima verovanje da su mrtvi uvek pili iz rekle Lete u dobinama podzemlja kako bi zaboravili svoj prošli život.

Zbog tog verovanja Grci bi uvek nadravili mrtvima sa napunjenim čašama vode, što simbolizuje putovanje preko reke u Podzemni svet.

Ova priča je zaslužna za to da se da voda nikako nije dobra za zdravice, jer tako nekome nesvesno možete da poželite lošu sreću a možda i smrt.

Nazdravljanje se uvek smatralo željom koju ste uputili bogovima, nudeći im svoje piće dok dižete čašu, a sa vodom možete samo da izazovete bes i agresiju bogova. Svako ko bi njima u čašt podigao čašu vode, zavšio bi tragično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading