SIMPSONOVI OPET BILI VIDOVITI?! Predvideli UKRAJINSKU KRIZU! Sličnost sa trenutnim odnosima Rusije i Ukrajine i Zapada OGROMNA! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

23.04.2022

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki smatraju da su autori animirane serije "Simpsoni" (The Simpsons) predvideli mnoga događanja u svetu, a među njima su i geopolitičke ambicije Rusije.

SIMPSONOVI OPET BILI VIDOVITI?! Predvideli UKRAJINSKU KRIZU! Sličnost sa trenutnim odnosima Rusije i Ukrajine i Zapada OGROMNA! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Na tu epizodu podsetili su i korisnici društvenih mreža, a njome se tematizira renkarnacija Sovetskog Saveza nakon njegovog raspada. Prikazani su kako Rusija u Ujedinjenim nacijama menja naziv u Sovjetski Savez, tenkovi, marširanje vojnika, ponovna gradnja Berlinskog zida, kao i oživljavanje balzamovanog jednog od sovetskih lidera Vladimira Iljiča Lenjina koji nakon toga poručuje: "Moram uništiti kapitalizam".

 

 

Aluzije o Rusiji iz ove animirane serije se znatno odnose na ono kako se Rusija trenutno odnosi prema Ukrajini i Zapadu. Ruski predsednik Vladimir Putin je u ovom slučaju personificiran u Lenjinu, dok neki smatraju da Putin više nalikuje na ruskog cara za 21. vek.

Razlog da pojedini poistovećuju Lenjina i Putina jeste i Putinova konstatacija da je raspad Sovetskog Saveza najveća tragedija 20. veka. 

Nije poznato šta je Matt Groening, tvorac "Simpsona", imao na umu prilikom osmišljavanja navedene epizode animirane serije, ali je uspeo predvideti pojedine događaje, piše Alo.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading