BANATSKA VEŠTICA ZAVILA VLADIMIROVAC U CRNO: I dan danas se prepričavaju jezive stvari koje je radila

Autor: Republika

Razonoda

03.01.2018

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Vladimirovac je pitomo banatsko selo na pola puta između Vršca i Pančeva, koje se zbog jedne misteriozne žene upisalo na mapu svetskog kriminala. Crnu senku nad to naselje bacila je Baba Anujka - prvi serijski ubica na ovim prostorima i jedna od najsurovijih trovačica na svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Anujka Draksin, u narodu poznata kao "banatska veštica" i baba Anujka, unesrećila je i usmrtila na desetine ljudi zahvaljujći svojoj vodici, koja je sadržala najopasnije otrove kao što su arsen, tatula, živa, a ponekad i mišomor.

Prema rečima svedoka, trovačica je bila visokointeligentna, zbog čega su bile potrebne decenije kako bi se otkrila njena zlodela. Bila je moćna vračara i mnogi iz Banata obraćali su joj se za pomoć, da bi nešto kasnije mnogi od njih umrli u najvećim mukama.

Anujka je bila poznata kao neko ko je mogao da reši ljubavne probleme, leči bolesti, spasava muškarce od odlaska u vojsku, ali i da po narudžbini ubije.

Ona bi davala otrovnu vodicu onima koji bi želeli da eliminišu neprijatelja. Ključna joj je bila težina žrtve, jer je na osnovu toga određivala koju će količinu otrova ubaciti.

Mnogi naivni seljaci dolazili bi kod nje da leče zadravstvene probleme, a umirali bi u najvećim mukama. Kažu da je imala i sledbenike.

Vladimirovac je više od pedeset godina strepeo od nje, zbog čega su mnogi ukazivali veliko poštovanje i klonili se, samo da im ne bi naudila.

Takođe, neki su sumnjali da je imala natprirodne moći, a suština njene aktivnosti se zapravo zasnivala na varanju i trovanju ljudi, što je dugo bilo teško dokazati zbog njene mudrosti i lukavstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading