DA LI JE OVO MOGUĆE? "Stiv Džobs" je od sad ITALIJANSKA MODNA KUĆA

Autor:

Razonoda

30.12.2017

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dugogodišnjeg procesa na sudu kojeg je pokrenula kompanija Apple, braća Bartato dobila su parnicu i moći će da zadrže ime svoje firme koju su nazvali "Stiv Džobs".

RepublikaFoto: twitter.com/Gjallarhornet
Modna kuća - snašli su se!

Sve je počelo 2012. godine kada su braća Bartato osnovala firmu za proizvodnju odeće i modnih dodataka. Primetili su da kompanija Apple nikada nije zaštitila ime svog osnivača i odlučili su svoj biznis nazovu po Stiv Džobsu.

Apple ih je, očekivano, odmah nakon toga tužio, ali izgubio je. Italijanski stručnjaci smatraju da je Apple izgubio borbu na sudu jer je osnova tužbe bila pogrešna. Naime, oni su braću Bartato tužili na osnovu loga firme koji podseća na logo kompanije Apple. Sud u Italiji obrazložio je da slovo "J" nije jestivo te da zbog toga nema sličnosti s logom američkog tehnološkog giganta i presudio je u korist braće Bartato.

Plan kompanije koja je ime dobila po Džobsu je proizvodnja odeće i torbi, a braća Bartato kažu da će se u budućnosti baviti i elektronikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading