Plovio morem mesecima BEZ BRODIĆA - SA SVOJOM MAČKOM!

Autor:

Razonoda

29.12.2017

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski mornar (54) spašen je 25. decembra u vodama francuskog otoka Reunion nakon što je plutao sedam meseci u Indijskom okeanu, rekli su u utorak spasioci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Spašen posle 7 meseci

Mali brod tog mornara primetili su s jedne jahte te upozorili spasioce. Žandarmerija je otvorila istragu o okolnostima "avanture" koju je proživio mornar.

Mornar je Nacionalnom društvu za spašavanje na moru kazao da pluta već sedam meseci nakon što je zaplovio u maju s Komora, jugoistočno od Afrike. Nameravao je da odplovi do Južnoafričke Republike kako bi našao posao.

Međutim, njegov brodić se brzo pokvario, ispričao je. Bez sredstava za komunikaciju i navigacijskih instrumenata te sa samo mesečnom zalihom hrane, mornar kaže da je plutao između Maldiva, Indonezije i Mauricijusa pre nego što je spašen u vodama ispred Reuniona.

Sve vreme mu je društvo pravila mačka, a muškarac kaže da je preživeo tako što je jeo pola vrećice kineske supe dnevno te ponekad nešto što je upecao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading