(VIDEO) Pogledajte kako radi najstarija stjuardesa (81)

Autor: Republika

Razonoda

24.12.2017

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beti Neš ima 81 godinu i ona je najstarija američka stjuardesa. Isti posao radi već 60 godina s istom energijom.

RepublikaFoto: youtube.com/CNN
Beti Neš

Putnike uvek dočekuje i ispraća sa smeškom, uvek je ljubazna i draga. Kolege kažu da posao obavlja vrlo profesionalno.

- To je stara škola, a Beti je nesumnjivo zvezda "Airbus jeta" - kaže pilot Majk Margiota. U SAD piloti moraju u penziju sa 65 godina, ali za stjuardese i stjuarde takvo ograničenje ne postoji, a Bet je nesumnjivo najstarija u tom poslu.

- Dan mi počinje u 2.10 sati. Imam dvije budilice. Pripremam hranu za svojeg jedinog sina koji je invalid i prije zore dolazim u zračnu luku Ronald Reagan National Airport - kaže Beti koja živi u Virginiji.

Najviše voli rutu Vašington - Boston na kojoj ima prioritet zbog svojih godina.

Beti je imala 21 godinu kada je počela da radi kao stjuardesa za "Eastern Air Lines". Tada je avionom putovala uglavnom elita, a putnici su većinom bili muškarci.

- Tada nije bilo gotovih obroka nego su stjuardese kuvale jastoge i pripremale patke i rezale meso, a u prvoj klasi putnici su jeli sa srebrnim priborom i iz porcelanskog posuđa. Nije bilo "mešanja", letovi su bili ili prva klasa ili turistički. U turističkim klasama smo prodavali sendviče i mleko - kaže Beti i dodaje kako još ne razmišlja o penziji, piše Daily Mail.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading