EVO ZAŠTO "SKOČKO" NOSI NAOČARE! Autor popularne "Slagalice" otkrio tajnu! MOŽE DA NAPRAVI SKANDAL, ALI NEĆE!

Autor:

Razonoda

09.01.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik, novinar i voditelj Nikola Nešković, pre skoro 30 godina je osmislio najpopularniji kviz u Srbiji.

EVO ZAŠTO "SKOČKO" NOSI NAOČARE! Autor popularne "Slagalice" otkrio tajnu! MOŽE DA NAPRAVI SKANDAL, ALI NEĆE!

Foto: youtube.com/RTS Slagalica - Zvanični kanal

Nikola Nešković je autor brojnih domaćih kvizova. Neki od njih su "Sfinga", "Glavolomke", "Lavirint", "Mozaik", ali najpopularniji je svakako "Slagalica".

- Slagalica je pokrenuta na zahtev Milorada Vučelića, nekadašnjeg generalnog direktora RTS. On i ja se znamo još u SKC gde je on bio sekretar. Pozvao me je i rekao: "Morate da napravite kviz". Tehnički direktor Jovan Valčić angažovao je grupu studenata završne godine Elektrotehničkog fakulteta kao programere. Kada smo tražili kompjutere rekli su: "Ali, mi ih nemamo" - rekao je Nešković Kuriru i nastavio:

- Otišli smo da nabavimo kompjutere privatno. Dobili smo model 286. E, onda smo videli da moramo da za svakog takmičara da imamo kompjuter, pa za sve informacije... Tada je to bila "Muzička slagalica", bile su nacrtane stepenice kroz studio, kao klavijatura - bele i crne dirke i trebalo je sve da sviraju dok se po njima krećemo. Brzo smo shvatili da je to tehnički neizvodljivo i odustali. Zbog toga smo napravili da svaki segment bude jedna mala igra. Ja sam vodio prvih hiljadu emisija sa Draganom Milićević. Retko ko zna zašto Skočko nosi naočare. On je po meni pravljen, želeo sam da liči na mene.

Republika

Foto: Printskrin

Nikola Nešković

 

Nešković je otkrio da na špici Slagalice nećete videti njegovo ime.

- Moj advokat kaže da ih tužimo, a ja neći. Mogao bih sada da napravim skandal i tražim zaustavljanje emitovanja dok se to ne završi, ali zašto bih uništio nešto što sam stvorio. Za dve godine navršiće se 30 godina kako se bez prekida emituje moja Slagalica. Oni ništa novo nisu uradili. To i dalje izgleda kako je izgledalo.

Autor legendarnog kviza kaže da je "rejting dobar, ali da kvizu kao što je Slagalica treba promena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Majstor

09.01.2022 09:50

Mi malo stariji pamtimo i Kviskoteku,čini mi se da ste više igara pozajmili nego smislili...