JOVANKA BROZ PRED SMRT: Tita su kidnapovali, kada se vratio, nije više bio isti

Autor: Tanjug

Razonoda

18.12.2017

10:44

Scenarista i reditelj Milan Šarac ovih dana potpisuje određenu monodramu-ispovest, i tvrdi da mu je Jovanka ispričala ne toliko javne stvari koje je delila sa mužem.

twitter.com/crna_gora_me
Jovanka Broz i Tito

Šarac je za "Novosti" otkrio nekoliko ekskluzivnih detalja. On kaže da mu je Jovanka ispričala da je govorila Titu da preda preostale Dražine kosti njegovoj porodici.

- Neka ih njegova porodica sahrani gde želi. Uvek sam to govorila, ne samo kad se oko toga u narodu komešalo, ubeđivala sam ga da je to najbolje rešenje. Nisam, nažalost, uspela da ga ubedim - rekla mu je Jovanka.

Ona je u ispovesti Milanu Šarcu otkrila i detalje iz vremena kada je počeo "neviđeni atak" da je odvoje od Tita. 

- Došla sam u rezidenciju, a Tita nema. Nestao. Gde je? Niko ni reč da kaže. Nije ga bilo 13 dana. Bila sam u šoku. Nisam mogla nikome da kažem, mislim na svetsku javnost, niti da ga sama tražim - rekla je.

- Zamislite, države bez šefa države. Nestao čovek u po' bela dana. Kad su ga vratili, nije to bio onaj moj Tito. To je bio prvi dan našeg konačnog razdvajanja. Gde je bio? Ko ga je kidnapovao? Ispričala sam to samo Radu Čečuru, mom šefu osiguranja, pukovniku policije - priznala je Jovanka.

Komentari (0)

Loading