HITLER JE BIO JEVREJIN: Najluđe teorije o vođi nacističke Nemačke u koje veruju milioni

Autor:

Razonoda

25.10.2021

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adolf Hitler, vođe nacističke Nemačke, je definitivno misterija koja traje. Postoje četiri najbizarnije teorije o njemu koje se razmatraju i danas.

Republika

Foto: pixabay.com

Adolf Hitler

Adolf Hitler je definitivno jedan od najomraženijih ličnosti u istoriji i čovek čije se vizije sveta danas proglašavaju u rasponu od okrutnih do potpuno ludih. Ono što je evidentno je da njegove ideje nisu jedine neverovatne priče koje se povezuju sa nacističkim vođom. Neke teorije o Hitleru skoro su podjednako bizarne.

Ovo su četiri potpuno lude teorije u vezi sa Adolfom Hitlerom koje su se svojevremeno razmatrale, ili se još uvek razmatraju. od strane ozbiljnih stručnjaka i istoričara, ali se na kraju nije došlo ni do kakvih konkretnih dokaza, piše portal Allnight.com.

Adolf Hitler je bio Jevrejin

U svetu postoji čitava škola mišljenja koja zastupa stanovište da je Hitler, čovek odgovoran za Holokaust, zapravo bio Jevrejin. Iako nikada sa sigurnošću nije utvrđeno ime Hitlerovog dede po ocu, poznato je to da je njegova baba radila kao sluškinja u domu jednog bogatog Jevrejina.

Sama ideja da je Hitlerov otac zapravo bio vanbračno dete tog Jevrejina raspalila je maštu mnogih teoretičara zavere, ali i nekih ozbiljnih istoričara. Čak je 2010. godine urađena i DNK analiza na osnovu uzoraka prikupljenih od 39 danas poznatih Hitlerovih rođaka i potomaka, ali su rezultati bili nepotpuni, tako da je ova teorija zapravo i dalje aktuelna.

Želeo je da postane besmrtan

Poznato je da su nacisti bili opsednuti dokazivanjem svog porekla koje je, po njihovom mišljenju, bilo drevnije i “čistije” od bilo čijeg drugog. Zbog toga je Hitler još 1933. godine krenuo u potragu za najtajnijim svetskim predmetima kojima bi potkrepio ovu tvrdnju – kopljem sudbine, Ekskaliburom… i naravno Svetim gralom!

Najamnici Adolfa Hitlera preplavili su svet tragajući za ovim predmetima, a kako je poznato, prema legendi, onaj ko popije iz Svetog grala dobija dar večnog života. Teorija kaže da je Hilter zapravo žarko želeo da postane besmrtan.

Adolf Hitler je bio zapravo jako “fin čovek”

Postoje teorije koje tvrde da je Hitler zapravo bio jako “dobar i fin čovek” i da je slika čudovišta koju danas imamo u svesti kada se pomene njegovo ime "samo" rezultat preuveličane slike koju su o njemu stvorili mediji.

Većina Hitlerovih navika, kako tvrde ove teorije, kao što su umetničke sklonosti, ljubav prema životinjama i činjenica da je bio vegeterijanac, govore u prilog njegovoj "pacifističkoj ličnosti".

Imao je svemirski brod, a nacisti bazu na Mesecu

Ova teorija je u svojoj osnovi jednostavna – mnogo pre bilo koje druge zemlje na svetu, nacistička Nemačka je imala veoma razvijen svemirski program, rakete i plan da pošalje ljude na Mesec.

Kako piše portal, postojali su čak i očevici koji su tvrdili da su videli ove rakete, a neki su išli toliko daleko da su tvrdili da su u svemirskim letilicama videli i samog Hitlera. Ima i verzija po kojoj su nacisti imali bazu na tamnoj strani Meseca u koju su se sklonili nakon kraha 1945. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aco

25.10.2021 20:29

E to vam je isto kao sto ustase pricaju kako je Jasenovac bio odmaraliste.