ZMIJE SU GOSPODARI ORGIJA: Ženka na raspolaganju ima i do STO partnera u jednom trenutku, a neki od njih ZAVRŠE U NJENOJ UTROBI! (VIDEO)

Autor:

Razonoda

24.10.2021

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zna da se okupi i po 100 zmija odjednom, sve mužjaci oko jedne jedine ženke, a onda ona bira.

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Kad je Džezus Rivas, navodi BBC, uklonio žensku anakondu iz zmijske orgije kako bi je proučio, naišao je na iznenađenje. Anakondino telo pokazivalo je da je puno hrane, tako da je Rivas pričekao dok nije povratila. Zmije često povrate obrok ako su se prejele ili su pod stresom, kako bi se olakšale da mogu pobeći. Ali umesto tipičnog plena, iz nje se promolio rep zmije.

- Bila je to anakonda, tačnije mužijak. Ženka je pojela mužjaka, jednog od njenih poslednjih partnera, što je fenomen poznat kao seksualni kanibalizam - kaže Rivas, herpetolog iz Novog Meksika.

Ranije su naučnici smatrali da su ženke zmija tokom seksa podređene, ali sad se pokazuje da imaju aktivniju ulogu. Rivas smatra da je takva pretpostavka posledica toga što su istraživači sami većinom muškarci. Ženke zmija su fizički veće, tako da ne iznenađuje da mogu savladati čak i progutati svoje partnere. Kod mnogih životinja mužjaci su veći od ženki, ali kod većine zmija je drugačije.

Pokazalo se i da ženke zmija ne moraju biti samo sa jednim partnerom, dok se mužjaci u pravilu drže isključivo jedne ženke.

To se tumači time da mužjaci troše puno više energije i traženje drugih ženki predstavljalo bi ogromno i iracionalno mrcvarenje. Jedna od ideja zašto su ženke razvile ovakav način parenja je i to da ženke preko semenih tečnosti mužjaka dolaze do hranjivih sastojaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading