Vanzemaljci su na više mesta u Sunčevom sistemu, a ovo su tri najverovatnija!

Autor: Republika

Razonoda

03.12.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje velike šanse da tokom budućih misija na Marsu, poput one koja se planira za 2020. godinu, budu otkriveni i mikroorganizmi, smatra poznati britanski fizičar Brajan Koks.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sunčev sistem

Koks je takođe izjavio i da bi takvi organizmi mogli da budu rašireniji u Sunčevom sistemu nego što se do sada mislilo.

Međutim, naučnik kaže da smo najverovatnije usamljeni kada su civilizacije u pitanju, odnosno da smo jedina napredna vrsta u našoj galaksiji.

- Ako odemo na Evropu, Encelad ili Mars i zagledamo se u njih vrlo dobro, ne bih se začudio da na jednom ili više od tih mesta pronađemo mikrobe - rekao je Koks, a preneo blic, u razgovoru za Wired i istakao da je sasvim drugo pitanje da li će taj život postati jednog dana postati višećelijski ili inteligentan.

Koks je dodao da potraga za životom u svemiru predstavlja veliko pitanje, i da bi posmatranje naše planete kao jedinog tela u svemiru koje možda sadrži ćivot moglo da igra ključnu ulogu u našem političkom razvoju.

Fizičar je objasnio da bi posmatranje Zemlje kao retkog ili jedinstvenog mesta moglo da ujedini čovečanstvo.

- To je važan korak u političkoj evoluciji, jer u jednom trenutku moramo da pronađemo način da upravljamo ovim svetom tako da on ne bude rasparčan - rekao je Koks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading