(VIDEO) OTVOREN NAJDUBLJI BAZEN NA SVETU! Da li biste zaronili na ovih 60 metara dubine, na dnu je SMEŠTEN ČITAV GRAD?!

Autor: Republika

Razonoda

12.07.2021

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najdublji bazen za ronjenje na svetu napravljen je u Dubaiju, a osim što obezbeđuje plivanje na veoma velikim dubinama u njemu se nalazi niu nestvarnih sadržaja.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Najdublji bazen na svetu napravljen je u Dubaiju, na njegovom dnu napravljen je čitav grad  

Najdublji svetski bazen za ronjenje otvoren je u Dubaiju, a posetioci će moći da se spuste na čak 60 metara dubine, gde ih čeka, ni manje ni više, nego čitav podvodni grad.

Dubai, turističko i poslovno središte s pustinjskim terenom i višemesečnim užarenim temperaturama, poznat je po ekstravagantnim atrakcijama poput zatvorene skijaške staze, velikih vodenih parkova i najviše zgrade na svetu. 

Sada je postao i mesto koje poseduje najinteresantniji bazen, dosad neviđen na planeti, koji je veličine šest olimpijskih bazena. Već je potvrđen u Ginisovoj knjizi rekorda kao najdublji bazen na svetu, namenjen za ronjenje. To je potvrdio i Dip Dajv Dubai, koji je naveo da je on čak 15 metara dublji od bilo kog drugog bazena.

Ono što je u vezi sa ovom atrakcijom posebno interesantno jeste da je ona dizajnirana u obliku kamenice, a iznad svega, predstavlja i najveći podvodni filmski studio u regiji.

Ronioci se spuštaju do potonulog grada sa zvukovima i rasvetom. Na putu prema dole nalaze se dve "suve" sobe ispunjene vazduhom. Zato posetioci dobijaju mogućnost da biraju da li hoće da rone s bocom ili bez nje. Takođe, temperatura vode se održava na 30 stepeni Celzjusovih, što je prijatno za nošenje tankog odela za plivanje ili kupaćeg kostima.

Oko bazena je instalirano oko 56 kamera kako bi se obezbedila sigurnost ronioca u svakom uglu. Takođe ona ima i najnapredniju hiperbaričnu komoru u regionu - kapaciteta 12 ljudi - u slučaju nužde.

- Postoji tek nekoliko ronilačkih bazena na svetu koji su duboki, ali ovaj je toliko zanimljiviji od svih. Efekat potopljenog grada čini ga novim svetskim poretkom. Postoji toliko mnogo stvari da zaista nije fer da se nazove jednostavno bazenom - rekao je direktor kompanije Dip Dajv Dubai Džarod Jablonski.

Inače, objekat je zasad otvoren samo na poziv, ali će biti otvoren za javnost kasnije ove godine. Prestolonaslednik Dubaija šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, pasionirani ronilac, bio je jedan od prvih posetilaca i svoje iskustvo podelio je na društvenim mrežama.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading