MISTERIJA KAMENA KOJI NIKO NE MOŽE DA POMERI 11.000 GODINA! Za Kummakivi gravitacija ne postoji!

Autor:

Razonoda

12.07.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ko u gustim šumama Finske naiđe na čudesnu stenu Kummakivi, veoma ga zbuni i iznenadi pogled na nesvakidašnji prizor koji ide dalje od ljudskog razumevanja

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Ovaj gornji ogroman kamen se sa tako malo površine solanja na donji, zaboljen kamen, i izgleda kao džinovsko balansiranje na jednom prstu. Mnogi su pokušavali da ga pomere, ali uzalud.

Ovde je postavljen silom glečera tokom ledenog doba, prilikom povlačenja tih masovnih grdosija. 

Mesto gde se nalazi ova čudotvorna balansirajuća stena je zapadni deo mesta Ruokolahti u jugoistočnoj Finskoj i od 1962. godine je pod zaštitom države. 

Ova kamena stena, naizgled stoji na glatkom i oblom ogromnom kamenu u reklo bi se da samo što ne padne, ali ova gornja balansirajuća stena je tu oko 11-12 hiljada godina, široka je 7 metara i visoka 5 metara, a proenjuje se da je teška 500 tona. Upravo je to ono što čini ceo susret sa konstrukcijom tako nadrealnim: Osećaj da balansirani kamen Kummakivi može da padne i pukne na komade upravo tamo i tada pred vašim očima, ali nema potrebe za panikom, pošto ni pravila gravitacije 11 hiljada godina to nisu uspela da urade. 

Bilo da je žeđ za avanturom ili težnja da u vaš svakodnevni život unesete neku čarobnu i bajkovsku priču, onda bi trebalo da odete u Finsku i uživate u misteriji trenutka i vidite ovo bezvremensko čudo. U blizini na brdu se nalazi kuća u kojoj možete da se sklonite od lošeg vremena, pa čak i prenoćite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading