Do dobre karijere iz omiljene fotelje: CODE centar kompanije Comtrade nudi pohađanje IT nastave od kuće!

Autor: Republika

Razonoda

07.07.2021

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapošljavanje u oblasti informacionih tehnologija je lako, potražnja za kadrovima je velika, a zarade visoke.

RepublikaFoto: Comtrade

Upravo zato, IT je prvi (i pravi) izbor za promenu karijere – uz samo jedan uslov: treba ovladati nekom od traženih  IT veština. Na ovom mestu mnogi zastanu, ne verujući da je moguće potrebno znanje steći čak veoma brzo, uz dobre predavače i kvalitetne obuke. A jeste.

Postoje različiti pristupi IT edukaciji, ali pohađanje onlajn nastave predstavlja jedan od trenutno najpopularnijih. CODE centar za IT obuke kompanije Comtrade polaznicima pruža sve benefite onlajn načina učenja.

Ovo su neki od najvažnijih:

1. Komfor rada od kuće

Kafa, pauza, idealna temperatura, prijatno osvetljenje? Za kvalitetno učenje potrebni su savršeni uslovi – a svako zna šta mu najbolje odgovara. Onlajn obuka omogućava rad u udobnom i poznatom okruženju. Takođe, štedi vreme koje bi se potrošilo na put do učionice i nazad.

2. Uvek dostupna predavanja

Polaznici nauče više na onlajn nastavi iz jednostavnog razloga što mogu da prilagode tempo predavanja i vežbi svom ritmu. Lekcije su dostupne kada god oni to požele, a ne samo u zakazanom terminu predavanja. Ova fleksibilnost omogućava da se vreme posvećeno obuci isplanira u odnosu na posao, porodične i ostale obaveze – a ne obrnuto.

3. Informatičko usavršavanje

Onlajn obuka poboljšava i opšte IT veštine. Prilikom učenja, uvežbavanja, istraživanja, komuniciranja, slanja i primanja pošte sa različitim formatima koriste se različiti programi i alati, pa polaznici na ovaj način podižu opšti nivo znanja i osećaju se komfornije tokom izvršavanja zadataka, specifičnih za informatičko doba.

4. Manja šansa za odustajanje od programa

Veći procenat polaznika napušta kurseve ako se oni održavaju na tradicionalni način, nego kada se nastava izvodi onlajn. Polaznici koji pohađaju onlajn nastavu u većem broju obuku završe do kraja. Jedan od razloga za ovaj trend je velika količina zanimljivog sadržaja prilagođenog ovom tipu nastave, koji obuke čini sadržajnijim i zanimljivijim.

5. Olakšana interakcija

Predavači mogu da šalju testove u kratkim vremenskim intervalima. Zatim, pomoću naprednih alata, lako i brzo dobijaju izveštaje o nivou znanja svakog polaznika u različitim fazama obuke. Ovo je sa jedne strane povećalo nivo uključenosti i posvećenosti studenata, a sa druge kvalitet rada onih koji prenose znanje.

CODE predavači su uvek tu da odgovore na pitanja svojih studenata, podstaknu diskusije i pruže konsultacije u vezi sa gradivom i dodatnim usmerenjem.

6. Očuvanje životne sredine

Na kraju, treba navesti i to da se pohađanjem i organizacijom onlajn obuka štiti i životna sredina. Edukacija elektronskim putem podrazumeva prosečno smanjenje potrošnje energije do 90% i oko 85% manje emisije ugljen-dioksida, čime se čuvaju eko-sistemi naše planete.

Činjenica je da se zajedno sa globalnim tehnološkim i društvenim promenama unapređuje i način sticanja znanja. U korak sa ovim promenama ide i CODE centar, koji svojim polaznicima nudi veliki izbor onlajn obuka, po metodologiji uvaženih obrazovnih institucija.

Kada se na profesionalni nastavni kadar, savremena nastavna sredstva i alate dodaju motivacija i trud samih polaznika, onda se do dobre karijere može i iz omiljene fotelje!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading