VODIČ ZA SAVRŠEN IZBOR: Srpski akva-parkovi za provod i osveženje

Autor: Marija Stanić

Razonoda

30.06.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko pripadate onima koji zbog nedostatka vremena ili novca ovog leta neće putovati vam zemlje, spas od vrućine možete potražiti u nekom od odlično opremljenih zabavnih akva-parkova na teritoriji Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Napravili smo listu mesta gde je provod zagarantovan, na vama je samo da izaberete

Ovakav odmor, pa makar trajao samo dan, odličan je izbor za sve generacije i nepresušan izvor zabave i zanimljivih atrakcija.

Akva-parkovi su, sasvim opravdano, omiljene letnje oaze koje garantuju odličnu atmosferu i dobar provod. Portal Republika.rs predstavlja najpopularnije akva-parkove u Srbiji.

Akva-park Jagodina

Nalazi se u najlepšem delu grada, u samom centru Jagodine, a prostire se na 50.000 kvadratnih metara. Opremljen je s osam bazena, koji su prilagođeni različitim uzrastima i potrebama. Tu su i brojni tobogani i najrazličitije vodene atrakcije za decu i odrasle. Ukupna dužina toboganskog sistema iznosi oko 600 metara, a 15 licenciranih spasilaca budno prate sve posetioce. Osim toga, tu su i tereni za brojne sportove, igralište za decu sa ljuljaškama i klackalicama, a možete se i okrepiti u lepo uređenim baštama restorana i kafića.

 

 

Akva-park Petrolend

U blizini Bačkog Petrovca nalazi se kompleks bazena, tobogana i ostalih vodenih atrakcija za svačiji ukus. U Petrolendu možete uživati u bazenu s talasima ili se spuštati čamcima niz improvizovane brzake. Mlađi posetioci oduševiće se vodenim zamkom i kulama s toboganima, dok će stariji uživati u adrenalin-parku sa 40 prepreka raspoređenih na tri nivoa. Tereni za odbojku, fudbal na pesku i travi, košarku, kao i oni na otvorenom, neki su od dodatnih sadržaja koje možete koristiti.

 

 

Akva-park Silver lejk

Posetioci Srebrnog jezera u vrelim letnjim danima mogu da uživaju u lepo uređenom akva-parku koji se nalazi u neposrednoj blizini glavnog šetališta. Pet bazena različitih dubina prilagođeni su svim generacijama, a do njih po želji možete doći stepenicama ili se spustiti niz brojne zatvorene i otvorene tobogane.

 

 

Akva-park Doljevac

Na jugu Srbije, na svega dva kilometara od Leskovca, prostire se sportskorekreativni kompleks akva-parka u Doljevcu. Iako ne može da se pohvali veličinom, svakako je jedan od najlepših u Srbiji. Sadrži šest bazena za decu i odrasle, brojne tobogane, loptu koja pravi veštačke talase. Najmlađi posetioci mogu da uživaju u pokretnom mobilijaru s mnogo igračaka i zanimljivosti, a odrasli u fitnes igralištu na otvorenom.

 

 

Akva-park Izvor

Na samo sat vremena vožnje od Beograda u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu nalazi se impresivan akva-park. Idealan je za ljubitelje adrenalinskih aktivnosti jer, pored bazena s mineralnom vodom, može da se pohvali i najvišim toboganima u Srbiji i nizom modernih atrakcija na vodi. Osim toga, ovde možete igrati tenis, mali fudbal i košarku. U sklopu kompleksa nalazi se i luksuzni hotel s pet zvezdica za one koji žele da u ovom atraktivnom akva-parku uživaju više dana.

 

 

Akva-park Podina

Na svega kilometar i po od centra Sokobanje nalazi se akva-park Podina. Sastavni deo kompleksa čine poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za decu i odrasle, bazen s tri tobogana, vodene pečurke, igraonica na vodi i mnogobrojni drugi zabavni sadržaji za idealno proveden letnji odmor.

 

 

Akva-park Mlavske terme

Nalaze se u podnožju Homoljskih planina, u banji Ždrelo i to je jedini akva-park u našoj zemlji koji je otvoren tokom cele godine. U svojoj ponudi ima sedam bazena, tri velika tobogana - kobra, džungla i zebra. U sklopu parka, u samom dvorištu, nalazi se i smeštajni objekat "Dvorac", koji je dekorisan u stilu srednjovekovnih zamaka. Osim odličnog i zabavnog akva-parka, ova banja je idealno mesto za odmor zbog zelene okoline, netaknute prirode i lekovitih voda koje uspešno saniraju niz problema i bolesti.

 

 

Akva-park Draguljica

Nalazi se u Jošaničkoj banji nedaleko od Kopaonika, pa ako planirate da odmor provedete na najpoznatijoj planini u Srbiji, obavezno svratite u Draguljicu. Akva-park je okružen zelenilom, a za punjenje bazena koristi se termalna voda temperature oko 40 stepeni, koja se rashlađuje vodom iz obližnje reke Jošanice. Osim bazena s toboganom, akva-park ima i dva džakuzija, kao i veštačko jezero.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading