AVAKIJSKO PROROČANSTVO SE PODUDARA SA NOSTRADAMUSOVIM! Čovečanstvo će patiti decenijama, a onda će se desiti OVO!

Autor:

Razonoda

10.06.2021

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema hinduističkim Jugama, trenutno živimo u Kali Iugi - gvozdenom, mračnom dobu ili najnižoj tački duhovne svesti i moralne vrline. Uprkos tehnološkom napretku, naše sadašnje doba obeležili su ratovi, nejednakost i oskudica. Iako ovo može biti subjektivno zapažanje, sigurno postoje neki aspekti koji imaju određenu valjanost.

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay, Wikipedia/Dr Niel, Laurent Lecrène-Labbey

Iako su datumi početka i završetka Kali Iuge sporni i pomalo dvosmisleni, mnogi veruju da se približavamo kraju, kada bi Kalki, poslednji avatar Višnua, trebalo da se vrati na svoj mesijanski povratak na Zemlju. Ovaj povratak otvoriće Satia Iugu, naše uzlazno putovanje nazad do vrhunca istine i kosmičkog poretka, poznatog kao dharma. Mnogi veruju da smo na provaliji da ćemo doživeti povratak ovog prosvetljenog bića, pa čak postoje i dokazi da Nostradamusova predviđanja potkrepljuju ovo hinduističko proročanstvo.

Da li je Kalki Avatar stvaran?

Smatra se da ime Kalki vuče korene iz sanskirt reči kalka, što znači prljavština - što Kalki čini razaračem prljavštine ili smeća. Neki tumače ovaj avatar da bi se manifestovao u obliku kosmičkog događaja, dok drugi vide da je to fizička manifestacija u ljudskom obliku. Ali sva tumačenja vide ga kao razarača zla i preteču pozitivne prekretnice, koja završava Kali Iugu.

U hinduističkim spisima, Vishnu se pojavljuje u deset različitih avatara za čovečanstvo, sa konačnom verzijom Kalki. Dovodeći do ove tačke, era Kali Iuge biće prepoznata po pogoršanju ljudskih vrednosti i laži koja trijumfuje nad istinom. U današnje doba dezinformacija i propagande ovo se čini previše relevantnim. Nekontrolisana i raširena korupcija je još jedna karakteristika povezana sa vremenom pre Kalkijevog pojavljivanja, i čini se da je ta raširena korupcija očigledna u našim političkim sistemima, bankarskom sektoru i korporacijama koje kontrolišu globalnu ekonomiju. Sve veće siromaštvo masa i bogatstvo nekolicine nesumnjivo se pogoršavaju, čineći ovo hinduističko proročanstvo još predvidljivijim.

- ...Samo imovina će dati rang; bogatstvo će biti jedini izvor predanosti; strast će biti jedina veza zajedništva među polovima; laž će biti jedino sredstvo za uspeh u parnici; a žene će biti objekti samo čulnog zadovoljstva. Zemlja će biti poštovana, ali zbog njenog mineralnog blaga... - Višnu Purana

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na nesreću, neki veruju da će se Kalkijev dolazak dogoditi oko masovnog rata, poput Drugog svetskog rata. Otprilike u to vreme Višnu će se pojaviti jašući na belom konju usred vatre i plamena. Hinduistička mitologija je alegorična, pa je verovatno da će Kalkijev povratak biti nešto manje dramatičan, ali ko zna u kakvom će obliku biti.

Drugi veruju da se Kalki već vratio i da je započeo proces transformacije pozivajući se na talas tragača za istinom i duhovnih praktičara širom sveta. Neki su istakli da su duhovni gurui poput Sathia Sai Babe Kalki avatar, ali ova tvrdnja je u velikoj meri osporena. Smatra se da kada se mesije poput Isusa ili Bude inkarniraju na Zemlji, njihov božanski status je poznat malobrojnim, pa je u slučaju Kalki verovatno da njegovo prisustvo neće biti poznato masama.

Karakteristike Kalkija

Osim svog belog konja, Kalkiju je rečeno da ima osam nadljudskih sposobnosti, u hinduizmu poznatih kao Siddhi. Ove sposobnosti su razlog zašto neki veruju da bi duhovni vođe iz Indije, poput Sathia Sai Babe, mogli biti Kalki avatar, zbog priča o njima kako čine čudesna dela. Osam Siddhija, ili nadljudskih fakulteta za koje je Kalki sposoban, su:

  • Biti manji od najmanje čestice
  • Biti u stanju da stvori ili uništi bilo šta ili bilo koga po svojoj volji
  • Moći da poprimi bilo koji oblik po svojoj volji
  • Biti lakši od najlakšeg pera
  • Biti teži od najtežeg kamena
  • Potpuna kontrola emocija
  • Biti u stanju da manifestuje nešto iz ničega
  • Imajući potpunu kontrolu nad svim materijalnim elementima
Foto: pixabay.com
Nostradamusovo proročanstvo

Nostradamusova proročanstva

Postoje neka zanimljiva predviđanja Nostradamusa za koja mnogi veruju da su njegova vizija Kalki Avatara. Ova predviđanja imaju neke neobične sličnosti sa hinduističkim proročanstvom i protumačena su kao opis istog entiteta. U svom delu, Vekovima, kompilaciji katrena, Nostradamus govori o spasiocu sa Istoka koji silazi sa svog prestola udarajući zle svojim štapom. Prikaz Kalkija u hinduizmu prikazuje Avatara kako se spušta na konju, noseći mač sličan Nostradamusovoj viziji, piše Alo. Ali štap takođe može da se protumači da znači reč Božija, prema Bibliji, a neki tumače da je to novo otkriće koje Kalki uči.

Nostradamus opisuje ovo biće kao prakticiranje religije „koju zove more“. Hinduizam je ime dobio po reci Sindhu, ili Indu, i jedna je od najdužih reka u Aziji koja se uliva u Arapsko more. Nostradamus takođe pominje da ovaj spasitelj slavi sveti dan u četvrtak - u hinduizmu se Višnu obožava četvrtkom. Prorekao je da će se ova osoba roditi iz tri vodena znaka, Riba, Raka i Škorpije, što mnogi tumače kao referencu na Indijski okean, Bengalski zaliv i Arapsko more.

Nostradamus je takođe predvideo da će se dolazak ovog bića poklopiti sa velikim ratom sa nekoliko decenija patnje i nekoliko decenija mira. Predviđao je da će se zvati Chiren. Čini se da ova imena i proročanstva nagoveštavaju da se ovaj događaj tek treba dogoditi, a Nostradamusov mesija tek treba doći. Da li bi ovo mogao biti dokaz da se Kalki avatar još uvek nije pojavio, a mi smo u poslednjim mesecima Kali Iuge? Ili su ove alegorije mnogo suptilnije i već smo prešli u sledeće doba ka višem nivou svesti?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading