OTKRIVAMO KAKO DA PREPOZNATE SOČNU LUBENICU: Sledite ova uputstva i izbegnite loš bostan!

Autor: Republika

Razonoda

09.06.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Leto je pred nama, a lubenice su već na tezgama, ipak mnogi od nas muku muče pri odabriru ove sočne poslastice.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lubenice daju osveženje koje se retko sa čim može uporediti.

Međutim, s kupovinom lubenice često dolazi i razočarenje. Nekad nam izgleda savršeno na oko, ali kada je otvorimo imamo samo loptu punu vodu bez ikakvog okusa.

Iskusni farmer otkrio je nekoliko trikova kako da prepoznate sočnu lubenicu.

1. Mora biti pravilna 

Izbegavajte lubenice koje izgledaju kvrgavo, udubljeno ili u globalu nepravilno. Birajte lubenicu bez mekih tačaka i oštećenja.

2. Proverite težinu

Zrela lubenica je mnogo teža od one koja još nije sazrela. Dodatna težina je odličan indikator da je lubenica puna vode, ali i ukusa. Uzmi za poređenje nekoliko lubenica iste veličine i kupi onu najtežu.

Foto: pixabay.com

3. Tražite žutu tačku

Lubenice imaju žutu tačku na strani na kojoj su ležale na zemlji. Što je ta tačka žuća, lubenica je zrelija. Definitivno izbegavajte lubenice koje imaju bledu ili skroz belu tačku jer znači da su prerano ubrane.

4. Kucnite o nju

Mnogo obožavatelja lubenica se kune u ovaj trik. Kucni na koru lubenice i prouči zvuk – dubok, ali prazan zvuk znači da je lubenica spremna za jelo, prenosi Dnevna doza.

Komentari (1)

Loading
milovan

10.06.2021 15:25

Nisu to vise lubenice.??!! To su bundeve koje lice na lubenice.Kakve su to lubenice kada imaju par desetina kostica i to nedozrelih. Sve je to klonirano i puno pesticida. Lubenice smo jeli prije 40 godina.Sve posle su bundeve.