ŠOK: Policija slonovima tera ljude!

Autor: Tanjug

Razonoda

27.11.2017

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indijska policija preuzela je neobičan korak koristeći slonove u pokušaju da protera na stotine ljudi koji ilegalno žive po šumama zaštićenim zakonom na dalekom severoistoku te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slonovima teraju ljude iz šuma/Foto: Ilustracija

Policija je danas u demonstraciji sile koristila buldožere i slonove, a stanovnici šumskih predela su odgovorili bacajući kamenje, prenosi AP.

Policijski zvaničnik Hiren Nat rekao je da je najmanje petoro demonstranata povređeno u sukobu, nakon što je policija iskoristila suzavac u šumskoj oblasti u državi Asam.

Vlasti imaju u planu da unište oko 1.000 koliba izgrađenih od bambusa i lima.

Ministar za šume Pramilja Brahma rekao je da je ta oblast prirodno stanište za slonove, a nedozvoljeno stanovanje u tom predelu je primoralo ove velike životinje da odlaze odate u potrazi za hranom.

Kako navodi agencija, mnogo puta su se događale nesreće kada su divlji slonovi ulazili u sela uništavajući useve a čak se događalo i da ubiju stanovnike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading