NJOM JE I NIKOLA TESLA BIO IMPRESIONIRAN! Uživao je u njenom društvu i divio se jednoj njenoj osobini!

Autor: Republika

Razonoda

20.04.2021

13:33

Detalji iz života Nikole Tesle dokazuju da je srpski naučnik pored svog talenta za prirodne nauke mogao itekako da se ostvari i u ljubavnim odnosima, ali on to ili nije hteo ili nije smeo.

Jedna žena ga je posebno oduševila, na pitanje zašto se nije oženio odgovarao je "ja nisam vredan žene".

- Moji izumi su moja deca, a moja jedina želja je da kroz njih šaljem poruke u budućnost. Žena je jedno fantastično stvorenje koga ja nisam vredan - govorio je Nikola Tesla koji je idealizovao žene.

A žene su ga obožavale i uzaludno pokušavale da ga osvoje. Bio je naočit, izuzetno obrazovan, produhovljen, stidljiv i sve se to dopadalo damama među kojima je bila i Ketrin Džonson koja mu je pisala:

- Šta radiš? Volela bih da svakoga dana imam vesti o svom dragom, ćutljivom prijatelju, bile one dobre ili loše. Ali, ako ne želiš da mi odgovoriš, makar mi pošalji svoje misli, ja ću ih primiti kao kakav fino podešen instrument. Ne znam zašto sam toliko tužna, osećam se kao da mi sve beži iz ruke. Možda sam samo usamljena i treba mi društvo. Verujem da bih bila srećnija da imam vesti o tebi. Tebi, koji si tako nesvestan svega i zadubljen samo u svoj rad, tebi koji nemaš nikakve ljudske potrebe. Ostala sam kod kuće cele subote i nedelje čekajući te da dođeš. Umorna sam od čekanja na tvoj odgovor.

Žena kojom je bio očaran

Amerikanke Milka Trnina odnosno ledi Riblsdejl i Ana Morgan veoma su bile zainteresovane za njegov rad, što se Teslil koji im se divio, veoma dopadalo.

A racionalnošću pijanistkinje Margarite Merington bio je potpuno oduševljen.

- To nije moj izbor, ali čak i da imam novca da se okitim dijamantima, mislim da bih našla bolji način da potrošim novac - odgovarala bi zašto ne nosi minđuše, dok je na pitanje na šta bi potrošila novac rekla Tesli: 

- Kupila bih kuću u centru grada jer ne volim da putujem dugo iz predgrađa do centra.

 

 

Komentari (0)

Loading