GRČKA NEĆE SPUŠTATI CENE: Letovanje u ovoj turističkoj zemlji koštaće kao i 2019. godine!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

31.03.2021

17:10

Sudeći po informacijama iz turističkih agencija, u Grčkoj će se ove godine letovati po približno istim cenama kao i prilikom poslednjeg letovanja u ovoj omiljenoj letnjoj destinaciji srpskih turista, 2019. godine.

pixabay.com
Grčka

U agencijama ističu da ne očekuju da će cene bitnije padati, jer su Grci imali godinu dana bez sezone i nisu u situaciji da snižavaju cene.

Navode takođe da su od ponedeljka, od kada je prilikom posete grčkog ministra turizma Srbiji objavljeno pod kojim uslovima će se moći u ovu zemlju, pod pravom opsadom od telefonskih poziva i upita zainteresovanih za letovanje u Grčkoj.

Direktorka agencije Viva travel Jelena Milanović ističe da nisu mogli ni da zamisle da će jedna objava, kao što je ova o uslovima prelaska granice, pokrenuti toliko ljudi da se javi.

- Ne stižemo ni da unesemo sve kapacitete ni da odgovorimo na sve pozive. Zovu i oni sa zamenskim vaučerima kao i oni koji žele da uplate nove aranžmane - kaže ona i dodaje da su i turisti sa zamenskim vaučerima spremni da idu u neko drugo mesto, a ne tamo gde su uplatili.

- Ljudima je bitno samo da idu u Grčku - navodi Milanović za Tanjug.

Kada je o cenama reč, kaže da agencija koju vodi ima već ugovorene cene. One su dogovorene 2019. godine kada su potpisivani ugovori za prošlu godinu.

Među njima su i aranžmani za predsezonu gde se 10 noćenja u maju i junu, može dobiti već za 49 evra.

I u agenciji Kontiki travel navode da od ponedeljka imaju znatno veći broj poziva zainteresovanih turista.

Očekuju da će cene aranžmana imati za 10 do 15 dana i procenjuju da će one biti približne onima iz 2019. godine Predstavnik Kontikija, Andrej Todorović kaže da očekuju da prvo dobiju cene letovanja na severu Grčke, odnosno na Halikidiju, a kasnije i za ostrva.

 

Komentari (0)

Loading