I SUNĐER BOB NA UDARU CENZURE! Uklonjene epizode koje podsećaju na pandemiju virusa korona (VIDEO)

Autor:

Razonoda

28.03.2021

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I "Sunđer Bob" je na udaru cenzure - najmanje dve epizode popularnog crtanog filma uklonjene su sa striming servisa Paramaunt plus zbog "neprimerenog sadržaja", uključujući "krađu gaćica" i Keba Krabu koji je u karantinu sličnom pandemiji virusa korona.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Cenzurisan i Sunđer Bob

Radi se o epizodama "Sredovečni ljuskar" („Mid-Life Crustacean“) iz 2002. godine i „Kraba u karantinu“ („Kwarantined Krab“) iz 2019. godine, u kojoj je Keba Kraba u karatinu zbog slučaja "račijeg gripa“. Obe su nedostupne na Paramaunt plus striming servisu, na kom se objavljuju svi sadržaji "Nikelodiona", izdavača "Sunđer Boba", kao i kompanije Viakom Si-Bi-Es, vlasnika Paramaunta.

"Sredovečni ljuskar" skinut je sa striming servisa zbog scene u kojoj Sunđer Bob, Patrik i Keba Kraba idu u „lov na gaćice“ i preturaju po fiokama sa donjim vešom, za koji se ispostavi da pripada Kebinoj majci.

Epizoda "Kraba u karantinu" takođe je skinuta, zbog sličnosti sa pandemijom virusa korona.

Kako je rekao predstavnik za štampu „Nikelodiona“ za IGN, razlog skidanja je što se radnja zasniva na "priči o virusu", pa su "odlučili da je ne emituju zbog osetljivog trenutka u vezi sa pandemijom", prenosi RT.

On je naveo i da je uklanjanje "Sredovečnog ljuskara" usledilo jer „pojedini elementi priče nisu adekvatni za decu“ i dodao da se ta epizoda ne emituje još od 2018. godine.

Prema enciklopediji "Sunđer Boba", epizoda "Kraba u karantinu" je izbačena i iz nedavno objavljenog kompleta sa 12 kompakt-diskova, koji je svetlost dana ugledao u januaru, iako se navodi da je u tom izdanju „kompletna 12. sezona“.

Paramaunt plus nije jedini striming servis koji je izbacio ranije sadržaje iz straha da bi mogli da budu uvredljivi za gledaoce.

Tako je nedavno Dizni plus izbacio iz opticaja za decu neke klasične filmove, kao što su "Petar Pan", "Mačke iz visokog društva" ili "Dambo", dok su neki stari Diznijevi filmovi, kao što je "Pesma juga" iz 1946. godine, potpuno povučeni zbog "rasnih tema i stereotipa".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading