PRIČA ZA VRAĆANJE VERE U LJUDE: Sudbina dečaka koji je noću koristio ulično svetlo da uči jer kod kuće nema struje

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan mali gest humanosti službenika gradske bezbednosti u Peruu pokrenuo je niz događaja koji su u potpunosti promenili život siromašnog dečaka. Toliko siromašnog da je učio noću na uličnom svetlu jer u svom domu nije imao struju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kod kuće nema struje, pa je učio na ulici

To je snimila sigurnosna kamera i tako je Viktor Martin Angulo Kordoba postao zvezda viralnog videa, pošto je jedan od službenika okačio snimak na društvene mreže.

VESTI PUTUJU BRŽE UZ APLIKACIJU REPUBLIKE

Svedoci smo da ljudi oko nas iz dana u dan imaju sve manje empatije i strpljenja jedni za druge, što za posledicu ima epidemiju siromaštva i nepravde koju većina nas ignoriše. Ipak, ono što se dogodilo posle popularnosti koju je Viktor nesvesno osvojio, dokaz je da je ljudima ipak stalo.

Najpre su mu nadležni omogućili uvođenje struje u dom. To do tada nije bilo moguće, ne samo zato što nisu imali novca da plate, nego i zbog toga što majka nije imala papir koji dokazuje da je trošna kućica u kojoj žive u njenom vlasništvu.

Gradonačelnik joj je pomogao da završe papirologiju, a ujedno su i dobiili donaciju u vidu školskog pribora da bi motivisali Viktora da nastavi vredno da radi.

Međutim, lavina empatije koju je probudio dečak koji na pločniku vredno čita i piše stigla je čak na bliski istok, u Bahrein i to do jednog izuzetno bogatog čoveka. Milijarder Jakob Jusuf Ahmed Mubarak bio je toliko dirnut prizorom Viktora na ulici da je odlučio da ga lično poseti, pa je preletao pola planete da bi stigao u Peru.

Ovom prilikom Jakob je pokazao pravo značenje reči filantrop i humanitarac jer je bogataš, videvši uslove u kojima Viktor živi i ide u školu, odlučio da promeni život, ne samo slavnom dečaku, već i čitavoj zajednici.

 

Odlučio je da mu u potpunosti renovira i nadogradi kuću u kojoj živi, a takođe je finansirao poboljšanje infrastrukture lokalne škole, nameštaj i opremu za nov kompjuterski centar Vikktoru u čast. Na sve to, pomogao je Viktorovoj mami Rozi da pokrene svoj mali biznis. Jednom viktorovoom drugu kupio je invalidska kolica...

Poznata će ostati i fotografija na kojoj bogati šeik leži na pločniku zajedno sa dečakom kome je promenio život, na mestu gde je nastao video koji je sve pokrenuo.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading