Sin (41) tužio roditelje jer više neće da mu daju MESEČNI DŽEPARAC: Odluka suda zaprepastila sve!

Autor:

Razonoda

13.03.2021

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac Faiz Sidiki (41) tužio je prošle godine svoje roditelje što su rešili da mu više ne daju džeparac na mesečnom nivou.

RepublikaFoto: Printscreen
Faiz Sidiki

Presuda suda otišla je u korist roditelja, ali je posle žalbe prihvaćeno da se ponovo sve razmotri, što je šokiralo javnost. Sidiki ima diplomu sa Oksforda i sve moguće uslove da se s njom zaposli na nekom izuzetno dobrom radnom mestu, ali on i dalje sedi u kući, druži se sa prijateljima i ne želi da radi.

Roditelji Džaved (71) i Rakšanda (69) mu žive u Dubaiju i imaju sasvim solidnu penziju, što on uporno celog života koristi za sopstvene interese i hirove.

Faizov advokat naveo je na sudu da je on celog života poput “ranjivog deteta”. Da nije sposoban da samostalno živi (iako je sam u Velikoj Britaniji već nekoliko godina) i da ima određene zdravstvene i psihičke probleme. Zbog njih ni u advokatskim kancelarijama nije izdržao nikad duže od mesec-dva.

- Prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše Faizova ljudska prava - stoji u njegovoj odbrani.

Diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1,14 miliona dolara u vlasništvu roditelja u londonskom Hajd Parku. Osim toga, roditelji su mu plaćali i račune i davali su mu 550 dolara džeparca nedeljno.

- Njegovi roditelji, koji već dugo pate, imaju svog pogled na to šta je prikladno za Faiza - teškog, zahtevnog, istrajnog i razmaženog sina - rekao je advokat roditelja Džastin Varšav.

Ono što verovatno ni posle žalbe neće pomoći Faizu je što je pre nekoliko godina takođe bio na novinskim stupcima jer se žalio na čuveni univerzitet Oksford gde je studirao.

Tada je tvrdio da mu institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno sprečilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo na njegovu karijeru pravnika. Gubitak je procenio na 1,4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtev.

Spor Faiza i roditelja sada je prosleđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao da utiče na prava svakog roditelja iz Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading