(VIDEO) BRUKE! MLADI AMERIKANCI VELIKE NEZNALICE: Nisu znali ko je Hitler, ali i još mnogo toga!

Autor: Republika

Razonoda

23.02.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnik istorije u jednoj američkoj školi se šokirao kada je otkrio da njegovi učenici uopšte ne znaju ko je Adolf Hitler, pišu portali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ovaj istoričar je podelio video na TikToku koji prikazuje njega kako postavlja pitanja svojim učenicima o bitnim ličnostima iz svetske istorije, ali odgovori su ga iznenadili i sablaznili mnoge korisnike interneta. 

- Zabrinuo sam se - pisalo je u opisu videa, koji je kasnije uklonjen. Pre toga imao je preko 6.000.000 pregleda. 

Snimak počinje pitanjem ko je Helen Keler, a dobija odgovor jedne učenice da je to sigurno bio neki nacistički vođa. On je zatim upitao da li su je pomešali sa Hitlerom, a onda shvatio da đaci pojma nemaju ko je on. 

 

 

- Helen Keler je bila slepa i gluva osoba koja je bila lažna, u stvari nije postojala - rekla je druga učenica samouvereno. 

Dan D se desio 6. juna 1944. godine i tada su se saveznici iskrcali u Normandiju, ali kada ih je profesor upitao šta je to, odgovori su bili brutalni.  Učenici su mu odgovorili da je to bio reper. 

- Da li ste ozbiljni? - pitao ih je učitelj u totalnoj neverici. 

Komentari su bili brojni i nimalo pozitivni za Generaciju Z, neki su čak i celu situaciju nazvali zastrašujućom, a ne mali broj ljudi je poprilično pobesneo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading