PROVALJENI! Otkriven NAJUSPEŠNIJI NAČIN kako studenti varaju na ispitima

Autor: Republika

Razonoda

02.02.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se obrazovni sistemi muče sa organizacijom nastave i polaganja testova i ispita tokom korone, neko je našao način da se obogati pomaganjem nespremnim i ponekim lenjim studentima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zašto bi se učilo noćima kada može da se prepiše odavno je deviza svakog đaka. Puškice se kriju po pernicama, klupama, džepovima, rukavima, čarapama i ostalim skrivenim mestima do kojih profesori teško mogu da zađu pogledom. Korona je uvela dodatne komplikacije kroz onlajn nastavu, te se studenti i đaci prilagođavaju novonastaloj situaciji uz pomoć tehnologije.

Pojavio se njihov "najbolji prijatelj" u borbi za što bolji rezultat. Kompanija Čeg Stadi (Chegg Study) naplaćuje svoje usluge po 14.95 dolara mesečno, a za uzvrat korisnici imaju instant odgovore. 

Čeg ima sedište u Santa Klari u Kaliforniji, ali srce njegovog delovanja je u Indiji, gde zapošljava više od 70.000 stručnjaka sa naprednim matematičkim, naučnim, tehnološkim i inženjerskim diplomama. Stručnjaci koji rade samostalno su na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, pružajući detaljne odgovore na pitanja koja su postavili pretplatnici (ponekad na njih odgovore za manje od 15 minuta). Čeg nudi druge usluge koje su studentima korisne, uključujući alate za stvaranje bibliografija, rešavanje matematičkih problema i poboljšanje pisanja.

RepublikaFoto: Tanjug
Prijemni ispit (ilustacija)

Cena akcija ove kompanije više se nego utrostručila tokom pandemije. Potrebne su sekunde da se odgovori potraže u Čegovoj bazi podataka o 46 miliona studentskih pitanja i problema. Drugim rečima, čisto varanje.

Pretplate na ovaj program, odnosno aplikaciju, porasle su otkad su gotovo svi fakulteti na svetu postali virtuelni. U trećem kvartalu porasli su 69% u odnosu na prethodnu godinu, na 3,7 miliona. Devetomesečni prihod porastao je za 54% na 440 miliona dolara do septembra, a predviđa se da će dostići 630 miliona dolara za godinu. U međuvremenu, njegovi udeli porasli su za 345% od 18. marta, kada je planetu pogodila pandemija i kolektivni karantin. Čeg se sada procenjuje na više od 12 milijardi dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading