Telegram ozbiljno zapretio WhatsApp-u: Pređite, nećete se pokajati

Autor:

Razonoda

29.01.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čet aplikacije Signal i Telegaram iz dana u dana sve više u svoju korist kapitalizuju veliki odliv korisnika najpopularnijeg mesindžera na svetu WhatsAppa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Telegram se zato, svojom najnovijom nadogradnjom, potrudio da njegovi novi korisnici koji dolaze sa WhatsAppa, osećaju "kao kod kuće".

To znači da će, prvo iOS, a potom i korisnici Android uređaja, moći da prebace sve svoje poruke iz konkurentckih aplikacija, a prvenstveno iz WhatsAppa na svoj novi Telegram nalog.

A da bi se to izvelo je potrebno je izabranu konverzaciju podeliti iz WhatsAppa, a zatim u meniju izabrati Telegram i lokaciju na koju želite da ubacite poruke.

- Uvoz" poruka u novi Telegram profil podrazumeva i sve pripadajuće fotografije, video snimke i ostale datoteke. Jedina razlika je to što će takvi sadržaji imati oznaku "Imported" (importovano, uvezeno) - piše WABetaInfo.

Istorija ćaskanja sa dosadašnjim kontaktima tako neće biti izgubljena, pa korisnici nećete morati da je započinju ispočetka, a to je ujedno i jedan od glavnih razloga zašto korisnici okelvaju da napuste WhatsApp.

Ovde, međutim, postoji i jedna nedoumica. Naime, kako piše sajt 9to5Mac, primećeno je da je nakon ovog ažuriranja, usledio još jedan apdejt kojim je nova opcija uklonjena.

To sugeriše da funkcija "uvoza" iz WhatsAppa možda još uvek nije potpuno spremna za upotrebu, ali dobro da korisnici koji su se odlučili za prelazak na Telegram mogu da znaju da njihovi podaci i komunikacija sa WhatsAppa neće nestati sa deinstaliranje aplikacije, piše Telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading