Danas je Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine: Hajde da živimo kvalitetan život!

Autor:

Razonoda

26.01.2021

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakog 26. januara obeležava se Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na današnji dan, 1972. godine održana je prva Konferencija UN o životnoj sredini u Stokholmu.

Cilj ove konferencije bio je organizovani rad na razvoju svesti o stanju u životnoj sredini u svim aspektima. Tada je usvojena deklaracija o potrebi za obrazovanjem o zaštiti životne sredine.

Od tada pa do današnjeg dana, bilo je mnogo inicijativa, doneto je dosta značajnih zvaničnih dokumenata, realizovan niz događaja, kako u svetu, tako i kod nas. Svest o potrebi za poznavanjem karakteristika i nastanka svih elemenata prostora u kome živimo je počela da se razvija.

 

 

 

Izuzetno je važno uskladiti sve interakcije između čoveka i životne sredine sa principima održivog razvoja kako bismo danas imali kvalitetan život u prirodnom okruženju, ali i da se takvo okruženje sačuva za buduće generacije.

Potrebno je i dalje raditi intenzivno na ukazivanju na ekološke probleme na svim nivoima i motivisati druge da se aktivno uključe, a obrazovanje i ovde ima ključnu ulogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading