STARA PLANINA ŠAMPION U BORBI PROTIV KORONE: Evo zbog čega je PRVA U EVROPI

Autor: Republika

Razonoda

10.01.2021

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stara planina prvi je planinski centar u Evropi koji uvođenjem obaveznih testova, stoprocentno i bez izuzetka vodi računa o zdravlju svih svojih gostiju

RepublikaFoto: Promo foto
Stara planina

Stara planina ponovo je otišla korak ispred svih drugih planinskih centara u ovom delu Evrope i to tako što su uveli obaveznu proveru, odnosno testove za sve goste koji se u hotel KROV SRBIJE – SP RESORT prijave posle 2. januara ove godine.

Ovaj moderni planinski kompleks uveo je epidemiološke mere na samom početku pandemije korona virusa i upravo zahvaljujući tim merama nisu imali ni jednog jedinog gosta koji je zaražen u samom hotelu. I pored svih uvedenih mera, Stara planina ostvarila je rekordnu posećenost tokom protekle godine, a zasluge za uspeh u velikoj meri pripadaju prvom čoveku JP Stara planina Goranu Karadžiću.

-Oni koji su imali mogućnost da idu u prirodu, bežali su od gradova i boravili su između ostalog, i na Staroj planini – kaže Karadžić koji je nedavno od strane Vlade imenovan na čelo ovog preduzeća. Prema njegovim rečima, dosta toga na samom kompleksu nije ranije urađeno, odnosno “loše je urađeno”, i da je pravi izazov pred timom sa kojim je spreman da otvori nove sezone.

– Jesmo napravili neke nove sadržaje. Uzeli smo od državnih preduzeća objekte i restaurali, radili smo na otvaranju novih resursa, ali nismo gradili jer nemamo tu mogućnost – naveo nam je on i dodao da ne bi prihvatio poziv da ne misli da će moći da se suoči sa svim izazovima, kaže Karadžić i dodaje:

-Tim boravi već petu godinu na  Staroj Planini, očekujem da ćemo u toku naredne godine pokrenuti nove objekte, naravno u skladu sa svim relevantnim ustanovima. Najpre je izazov vodosnabdevanje za buduće objekte, ali treba da se poboljša i snabdevanje strujom, odnosno da se obezbedi da struja dolazi i drugim dalekovodima – kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: Promo foto

Ističe da mnogo toga očekuje u sledećoj godini, ali da je fokus na predstojećim nedeljama. Kao rukovodilac u javnom preduzeću, ne osporava da nije zadovoljan činjenicom da i u ovoj privrednoj grani pandemija donela dosta problema, kao i zbog toga što je u  našim najvećim gradovima turizam na minimumu.

– Ipak, sa druge strane, ako je nešto dobro u pandemiji, jeste to što oni koji žive u Srbiji, ili oni koji dolaze u domovinu, energiju i oduška traže na planini. Zato mi i jesmo dobro radili – napominje Karadžić.

SP Resort od 2. januara, pored ostalih epidemioloških mera, od svih gostiju starijih od 15 godina zahtevati da prilikom prijave u hotel imaju neki od testova:

– negativan RT – PCR test na prisustvo virusa SARS- COV- 2, ne stariji od 48 časova, ili
– negativan antigenski test, takođe, ne stariji od 48 časova, ili
– pozitivan serološki test na antitetala.

Javno preduzeće Stara Planina i hotelski kompleks Krov Srbije – SP Resort u saradnji sa zdravstvenim centrom Knjaževca će svim gostima omogućiti testiranje i u hotelu Stara Planina antigenskim testom. Cena testa je 1.200 dinara a očekivano vreme čekanja na rezultat je 15 do 20 minuta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zarko

10.01.2021 14:08

Obozavam Staru planinu i lepo je sto su preduzeli sve mere bezbednosti sto se pandemije tice.Jos ako su u boravilistima ugradili fotokataliticke aparate za preciscavanje vazduda i alergena u zatvorenom prostoru,to je jos jedan vid zastite gostiju.