KAPA DOLE! Nikola Tomić iz Valjeva siromašnoj deci donosi paketiće na biciklu

Autor: Blic, Republika

Razonoda

06.01.2021

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi od ovih mališana nikada nisu imali prilike da vide Deda Mraza, posebno ne Deda Mraza koji donosi paketiće na biciklu. Sve do Nove godine po julijanskom kalendaru, 80 mališana iz siromašnih porodica u valjevskim selima, obradovaće se toj poseti.

RepublikaFoto: Promo foto

Reč je o novom, kako sam kaže, "radnom zadatku" za biciklistu-humanitarca Nikolu Tomića iz Valjeva, koji je od početka obeležavanja božićnih praznika, zahvaljujući donaciji u vidu novogodišnjih paketića koje je obezbedila jedna valjevska trgovina, obučen u odelo Deda Mraza na biciklu počeo da posećuje porodice teškog materijalnog stanja na ruralnom području, koje su primaoci pomoći Centra za socijalni rad.

Već do Badnjeg dana Nikola se svojom biciklom, s kojom je u poslednje dve godine "pregazio" više od 9.000 kilometara širom Srbije i regiona na taj način skupljajući humanitarnu pomoć za obolele mališane, odvezao do desetak porodica u nekoliko valjevskih sela, čije je mališane obradovao paketićima. Među njima su bili Milica, Aleksandra i Srđan iz Vragočanice, o kojima brine samohrani otac, kao i Janko iz sela Sušica.

- Presrećan sam, nikada nisam video Deda Mraza, a sada je došao na biciklu i doneo mi paketić. Kada ga ispratim, takav je običaj, otvaram paketić da vidim šta ima u njemu, a kad porastem voleo bih da vozim bicikl kao on - ispričao je Janko.

Nikola, koji je sa svojim prijateljima Ivanom Miškovićem i Aleksandrom Simićem kao član Udruženja "Vozi bicikl, produži život" organizovao desetak akcija prikupljanja humanitarne pomoći širom Srbije, dobitnik je godišnje nagrade Grada Valjeva za 2019. godinu u oblasti humanosti.

- Iza nas je više od 9.000 kilometara koje smo prešli skupljajući novčanu pomoć za lečenje bolesnih mališana u Srbiji, čiji su nam se roditelji javljali preko društvenih mreža. Bilo bi i više kilometara i više obezbeđene pomoći da prošla godina nije bila takva kakva je bila. Najvažnije je da nikada ne manjka podrške prijatelja, poznanika, mnogobrojnih firmi, pa se nadamo da ćemo akciju "Vozi bicikl, produži život" intezivirati tokom 2021. godine. Za početak, u ulozi Deda Mraza, do pravoslavne Nove godine treba obići svih 38 porodica na seoskom području, kako bi svih 80 paketića za mališane bilo isporučeno -kaže Nikola Tomić.

"Vozi biciklu, produži život", kako kaže, uskoro bi trebalo da preraste iz udruženja građana u humanitarnu organizaciju.

- Razgovarali smo sa ljudima iz Gradske uprave, oni će nam pomoći da udruženje organizujemo u fond ili humanitarnu organizaciju. Dogovorili smo se i o budućoj saradnji, pokazali su da su zainteresovani da isprate naše akcije i učestvuju u njima - kaže Tomić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading