TEHNOLOGIJA MOŽE DA POMOGNE DA SE AKTIVIRAMO: Više hodamo kad koristimo aplikacije!

Autor:

Lifestyle

06.01.2021

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hodanje ima mnoga pozitivna dejstva po naše zdravlje: jača srce, poboljšava mentalno zdravlje i doprinosi dužem životu. Zbog ovih pogodnosti povećanje broja koraka može biti izvrsna novogodišnja odluka.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Možda će vam se činiti teško da povećate broj koraka kad vreme postaje hladnije. Međutim, istraživači su otkrili jednostavan trik koji će vam pomoći da postignete cilj uprkos svim izazovima. Novo istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Sports Medicine pokazalo je da korišćenje aplikacije za praćenje kondicije može povećati broj koraka za 1.850 koraka dnevno, u proseku.

Istraživači su analizirali rezultate 28 različitih studija koje su sprovedene na odraslima starosti od 18 do 65 godina i koje su posmatrale njihove aktivnosti. Zaključili su da su aplikacije za praćenje telesne aktivnosti efikasnije u podsticanju telesnih aktivnosti. Oni koji su koristili ove aplikacije su svakodnevno prepešačili oko kilometar više od onih koji nisu pratili aplikacije.

 

 

 

Istraživači su otkrili da je praćenje kondicije još delotvornije u kombinaciji s upozorenjima i motivacionim porukama koje prilagođavaju funkciju aplikacije korisniku. Imajući ovo na umu, ako tražite način da 2021. započnete zdravije, počnite da koristite aplikaciju za brojanje koraka već danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading