RAZREŠENA VELIKA MISTERIJA: Posle mnogo nagađanja - izmereno je! Ovo selo je SRCE SRBIJE

Autor: Republika

Razonoda

20.12.2020

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Geodetski zavod je pre nekoliko godina i zvanično razrešio ovu nedoumicu i nagađanja, i potvrdio da se centar naše zemlje nalazi upravo u ataru ovog sela.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Centar može biti samo jedan, a mnogo je mesta koja žele da je baš u njihovom ataru.

Mora biti da je u centralnoj Srbiji, preciznija odrednica je Kragujevac, ali da li je u Čumiću kao što kaže geografska karta iz 2005.godine, ili je u Vlakči gde je postavljen kamen koji označava centar, ili je u Jabučju, selu koje je 2010.godine proglašeno za centar Srbije, ili je to ipak u Drači, ili negde u ataru Mesne Zajednice Male Pčelice?

Veliki broj država obeležilo je centar svoje zemlje. Na tim mestima su uglavnom spomenici sa koordinatama i tekstom da je centar baš tu.

Geodetski zavod u Beogradu je pre nekoliko godina uradio istraživanje i zvanično razrešio ovu nedoumicu i nagađanja, i potvrdio da se centar naše zemlje nalazi u ataru sela Drača.

Tačne koordinate su : Fi = 440 01' 04.747", La = 200 49' 09.410".

Geografski centar Srbije, selo Drača, nalazi se na 7 km udaljenosti od Kragujevca.

Na istoj slici može se primetiti da je udaljenost Beograda od centra Srbije čak 92 km! Pored toga, svi veći gradovi poput Niša, Prištine i Novog Sada udaljeni su više od 100 km od centra Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading