OVAJ DEČKO JE ČUDO! Roditelji ga izbacili iz kuće, jer nije uspeo da upiše prestižnu školi! Postao milioner, a evo kakav odnos sad ima sa majkom i ocem

Autor: Objektiv, Republika

Razonoda

17.12.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča Japanca Tajheja Kobajašija oduševila je sve u svetu jer je nekako u svojoj srži imala poruku da čovek nikada ne treba da odustane od onoga u šta veruje i šta voli.

RepublikaFoto: elplural.com/printskrin

Kada je imao 17 godina, Tajhej je završio na ulici. Roditelji su ga izbacili iz kuće jer nije upisao prestižnu srednju školu, već je želeo da svira u bendu. Ostao je potpuno sam.

Smucao se po ulicama, spavao po zabačenim delovima grada čak i u improvizovanim kontejnerima. Ipak, za svo to vreme nije prestajao da svira sa drugovima.

- Zime su bile ledene, bio sam očajan, ali nisam planirao da se vratim kući. Roditelji su me izbacili i to je bilo to za mene. Nisam želeo da se vratim u školu, već da sam krojim svoj život. Mogao sam da umrem, spavao sam napolju na snegu, ali i to mi je bilo draže nego da živim po pravilima roditeljima - rekao je Tajhej.

Na ulici je slučajno pred klubom upoznao jednog menadžera koji ga je primetio da ume da svira, ali i da je beskućnik. Sažalio se na Tajheja. Ponudio mu je da radi u klubu i dozvolio da spava tamo. Tako je Kobajaši narednih 6 godina živeo i radio u noćnom klubu.

Kada je konačno odustao od aktivnog bavljenja muzikom, ugledao je oglas u novinama koji je tražio mlade i ambiciozne ljude koji imaju "kliker". Da bi bili primljeni u kompaniju, morali su da reše različite zadatke – logičke, matematičke, test inteligencije i brojne druge stvari.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Tajhej je briljirao i zaposlio se kao softver inženjer. Sa roditeljima i dalje nije imao kontakt. Sa kolegom Makotom Hiraijem vremenom je napredovao i odlučio da osnuje svoju kompaniju "Sun".

Zbog posla se 2013. godine preselio čak u Vijetnam – ideja je bila da angažuju inženjere koji će pomagati različitim japanskim start-ap firmama da ožive svoj posao.

- Rešili smo da pomažemo po svaku cenu, čak i ako to ponekad ide na našu štetu - rekao je Kobajaši koji danas ima 70 prestižnih klijenata.

 
U septembru ove godine, deonice firme su porasle, a vrednost firme skočila je na oko milijardu i po dolara. Samo Kobajašijevih 7,9 odsto vredi oko 74 miliona dolara.

Kobajaši se u Japan vratio 2019. godine i do danas nije obnovio kontakt sa roditeljima što je za Japance nepojmljiva stvar, jer se starija populacija najviše poštuje. To samo pokazuje koliko im nije oprostio za izbacivanje na ulicu i nepodržavanje u odlukama koje su ga na kraju učinile i milionerom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading