DRAMATIČNO PREDVIĐANJE SLAVNOG NAUČNIKA: Zemlja će se pretvoriti u užarenu loptu

Autor: re

Razonoda

09.11.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Genijalni fizičar Stiven Hoking upozorio je kako će ljudska rasa nestati s lica Zemlje jer će se za manje od 600 godina pretvoriti u užarenu vatrenu kuglu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Fizičar već duže vreme sa svetom deli svoje mračne prognoze, a sada je objavio kako će, zahvaljujući samom čovečanstvu, Zemlja postati užarena kugla. Do katastrofe ćemo kao rasa stići zahvaljujući ubrzanom rastu populacije i sve većim energetskim zahtevima, prenose mediji.

Hoking tvrdi kako ljudi moraju "hrabro da kroče tamo gde još niko dosad nije kročio", ukoliko žele da nastave vrstu kroz narednih milion godina.

Hoking se putem video veze javio na samit "Tencent WE" u Pekingu i apelovao na investitore da podrže njegov plan putovanja na najbližu zvezdu van našeg solarnog sistema, u nadi da će se tamo nalaziti planeta koja će pružiti mogućnost za stvaranje međuzvezdane civilizacije.

Zemlji najbliži zvezdani sistem je Alfa Kentaur, udaljen četiri milijarde svetlosnih godina. Naučnici veruju kako bi se u tom sazvežđu mogle nalaziti dve egzo-planete na kojima bi potencijalno mogao da postoji život.

Hoking je već ranije podržao "Brejktru Staršot", projekat milijardera Jurija Milnera koji želi da izradi minijaturne letelice koje bi za samo 20-ak godina mogle da stignu do susedne zvezde.

- Takvim sistemom mogli bismo do Marsa da dođemo za manje od sata, a na Plutonu bismo bili za nekoliko dana, prestigli Vojadžer za manje od nedelju dana, a Alpfu Kentauri dosegli bismo za tek 20 godina - rekao je Hoking.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading