STIŽU NOVITETI: Gugl najavio promene za Android korisnike, evo šta da očekujemo!

Autor:

Razonoda

05.12.2020

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama koje dolaze iz Google-a, korisnici Android uređaja narednih nedelja mogu da očekuju više softverskih noviteta koji bi trebalo da poboljšaju navigaciju, olakšaju glasovnu kontrolu, unaprede deljenje podataka sa okolnim uređajima, istaknu Google Play audioknjige...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uz sve to, Android Auto bi u narednim mesecima trebalo da postane dostupan još 36 zemalja, dok će ostale promene na naše pametne telefone stići u narednih nekoliko nedelja.

1. Mape

Aplikacija Google Maps će dobiti novu Go karticu koja će korisnicima omogućava brzu navigaciju do omiljenih lokacija, bez ubacivanja adresa, piše The Verge.

Ako, na primer, označite radno mesto ili omiljeni bar, Go će vam pokazati putanju, upozoriti vas na zastoje u saobraćaju i proceniti vreme dolaska. Aplikacija će vam, takođe, predložiti mogućnost korišćenja javnog i privatnog prevoza za istu destinaciju, kako biste saznali koja je metoda brža.

2. Emotikoni

Google će proširiti mogućnosti uređivanja emotikona i nalepnica (stikera) u Gboard-u dodavanjem nekoliko novih, čime će se broj potencijalnih kombinacija popeti na više od 14.000.

Stalno vam je u rukama, a prete svakojake opasnosti Posted by Srpski Telegraf on Wednesday, November 11, 2020

Emoji Kitchen (emodži kuhinja) omogućava označavanje dva emotikona, od kojih je moguće izabrati jednu od više mogućih predloženih kombinacije.

3. Knjige

Zanimljiva promena stiže i u Play Store prodavnicu aplikacija. Google je kontaktirao veliki broj izdavača u SAD i Velikoj Britaniji i ponudio svog novog softverskog automatsog naratora, koji može da se koristi za kreiranje audio knjiga. Alat je, doduše, još uvek u beta verziji, ali izdavači bi trebalo da počnu da ga koriste u prvoj polovini sledeće godine.

4. Glasovne komande

Nova poboljšanja dobija i glasovna navigacija, inače već dostupna na Androidu 11, koju će moći da koriste uređaji sa Androidom 6.0 ili kasnijom verzijom. Zahvaljući mašinskom učenju, Voice Access će moći da se koristi umesto nekih elemenata korisničkog interfejsa (kao što su tasteri za obavljanje različitih funkcija).

 

5. Komuniciranje sa drugim uređajima

Funkcija Nearby Share će ubuduaće podržati direktno deljenje aplikacija iz Play Store-a sa obližnjim korisnicima Androida. Aplikacije će moći da se šalju Bluetooth vezom, WebRTC-om ili putem Wi-Fi-ja.

Ukoliko želite da podelite aplikaciju iz Google Play prodavnice, koju će potom drugi korisnik morati da prihvati na svom uređaju.

6. Aplikacija za vozače

Konačno, Google je najavio proširenje funkcije Android Auto na 36 novih tržišta tokom narednih nekoliko meseci. A da biste je koristili, potreban vam je samo automobil koji podržava Android 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading