KAŠLJAO I NIJE HTEO U ŠETNJU? Pas britanskog premijera Dilin imao koronu

Autor: Blic, Republika

Razonoda

30.11.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se Boris Džonson borio za svaki dah u bolnici, njegov džek rasel terijer Dilin je kašljao, bio slab i odbijao da ide u šetnju, navodi britanski "Mirror".

RepublikaFoto: Printskrin/DylanJeffrey
Verenica Borisa Džonsona sa psom

Džonson je u aprilu hospitalizovan u bolnici Sent Tomas s temperaturom i kašljem, a svi njegovi bliski ljudi su završili u samoizolaciji, uključujući verenicu Keri Simonds i ministra zdravstva Meta Henkoka koji su se i zarazili.

Simonds je tada još bila trudna, a ona i Dilin su bili u samoizolaciji u kući na jugu Londona u kojoj živi i Džonson.

- Poznato je da je virus zarazio sve i svakoga u ulici Dauning, ali izgleda da se i mali Dilin zarazio - rekao je izvor iz kabineta premijera za “The Sun” i dodao:

- Nisu ga testirali pa ne možemo biti sigurni, ali u isto vreme kad je Džonson bio na intenzivnoj, a Simonds počela pokazivati prve simptome, Dilin je bio jako letargičan, umoran i nije se ponašao kao inače. Kad pogledam unazad na to vreme, vrlo je moguće da je i on bio zaražen. Na sreću, i on i premijer su se oporavili.

Službeni naučni savet Vlade kaže da nema dokaza da virus može prelaziti s ljubimaca ili da im ga vlasnici mogu preneti, ali psi se mogu zaraziti i imati blaže simptome.

 
S obzirom na to da nije bio testiran, ne zna se sigurno je li Dilin bio zaražen koronom ili je samo bio letargičan jer mu je nedostajao vlasnik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading