MASK PRESTIGAO GEJTSA: Potres na listi milijardera, ali Bezos je i dalje UBEDLJIVO najbogatiji!

Autor: Sputnjik, Republika

Razonoda

24.11.2020

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kompanija Tesla Motors i Spejs iks Ilon Mask prestigao je osnivača "Majkrosofta" Bila Gejtsa na Blumbergovoj listi milijardera i postao drugi najbogatiji čovek na svetu.

Ilon Mask

Nakon što su porasle cene deonica kompanije Tesla neto vrednost bogatstva Ilona Maska porasla je na 128 milijardi dolara, što je dovoljno da u ovom trenutku bude drugi najbogatiji čovek sveta. Gejts je sada pao na treće mesto liste.

Mask je na početku godine na ovoj listi zauzimao 35. mesto, ali je u međuvremenu zbog brojnih uspešnih projekata vrednost njegovog bogatstva porasla za 100,3 milijarde dolara, što predstavlja rekord kada je u pitanju porast vrednosti u jednoj godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Gejts

Ovim rastom Mask je na listi prestigao Gejtsa, što će svakako predstavljati dodatnu satisfakciju Masku s obzirom na to da je nekoliko puta dolazio u sukob s američkim milijarderom i osnivačem „Majkrosofta“.

Prva rasprava Maska i Gejtsa odnosila se na električne automobile i Mask je tada Gejtsu poručio da o njima nema pojma, a sve je kulminiralo tokom pandemije korona virusa jer milijarderi imaju različite stavove kada je reč o odnosu prema kovidu 19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džef Bezos

Na listi najbogatijih ljudi prema Blumbergu i dalje vodi osnivač Amazona Džef Bezos. Pored Bezosa, Maska i Gejtsa, u vrhu liste milijardera nalaze se još Bernar Arno i Mark Zakerberg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading